Lehet-e valamit tenni, hogy télen hamarabb melegedjen be a motor?
Figyelt kérdés
Az utóbbi hideg időkben bizony sokat kell várni az autóban amíg bemelegszik. A hideg motor miatt a fogyasztás is nő. Lehet-e tenni valamit, hogy hamarabb bemelegedjen?2010. jan. 29. 14:19
2/14 anonim válasza:
-10 fokban nem lehet csodát várni 4-5 perc várakozás belefér.addig egy kicsit átmelegszik a verda.Ha elindultál az első pár kilométerig csak óvatosan ameddig üzemi hőmérsékletig fel nem melegszik az autó!
3/14 anonim válasza:
2.-ra ne hallgass hülyeséget ír. Max. egy fél percig érdemes egy helyben járatni a motort, 4-5 perc hülyeség. Legalábbis a szakirodalom szerint. De a kedves 2. válaszoló biztos jobban ért hozzá. :P
4/14 anonim válasza:
Már hülyeséget írtok, szakirodalom meg mi a szöszt. Nekem Seat Toledóm van 1,9-es tdi, nyugodtan lehet járatni 10 percig is , addig amíg kinyitom a kaput, bezárom a garázst, bemegyek még a házba a holmiért stb. még így is, ha elindulok jó 15 perc, ha nem több míg eléri az üzemi hőfokot. De ezt a műveletett is csak akkor használom, ha ilyen krízis hidegek vannak mint most. A másik a Fiat Ducatom 2,8 jtd az is sokára melegszik, annak kell legalább 25 km, míg felmelegszik. De ha járatod egy helyben 15 percig is , semmi baja nem lesz, a többi az csak duma.
5/14 anonim válasza:
Amikor belül is jegesek az üvegek, kénytelen vagy akár 10 percig is járatni, anélkül úgysem tudsz elindulni, maximum vakon...
6/14 anonim válasza:
A szakirodalom duma f@szság! Főleg ez a félperces duma,addig járasd amíg jólesik.20 éve szerelek és még nem láttam olyan kárt amiről vakerálnak.A Rail-s motorok köztudottan ugymond hidegjárásúak,terhelés nélkül nem melegednek ill. nagyon nehezen.
7/14 anonim válasza:
Nyáron nyilván nem kell melegíteni, de azért mínusz 10 foknál nem lehet azonnal indulni. Alapjáraton lehet járatni a motort indulás előtt, csak pörgetni nem ajánlatos.
8/14 anonim válasza:
3.nak!
kispajtás -10 fokba indítsd el az autódat azt menjél vele,vagy várj vele fél percet és indulj ugyanott vagy. belefagysz az autóba plusz ha úgy csinálod ahogy mondod nem sok jövőt jósolok a kocsidnak
9/14 anonim válasza:
"A szakirodalom duma f@szság! Főleg ez a félperces duma,addig járasd amíg jólesik.20 éve szerelek és még nem láttam olyan kárt amiről vakerálnak.A Rail-s motorok köztudottan ugymond hidegjárásúak,terhelés nélkül nem melegednek ill. nagyon nehezen."
Csak én érzek ellentmondást a válaszod első és második fele között?
10/14 anonim válasza:
18:30: 15 éves és semmi baja. Amúgy ezt egy gépészmérnök mondta. Neki jobban hiszek, mivel tudom, hogy jó szakember, mint nektek. Egy helyben járatástól alig melegszik a motor, sokáig jár hidegen, így aztán jobban kpoik, ennyi... Ha elindulsz vele, akkor 10 perc alatt bemelegszik, ha egy helyben járatod 10 percig, akkor nem melegszik be. Ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!