Ha veszek egy vadiúj autót, és nem tetszik, hivatkozhatok arra, hogy nem azt kaptam amit vártam, és kérhetek egy másik autót?
Pl. kevés a menettelejsítmény, 1 hét után visszaviszem és kérek egy erősebbet, rápótolnám a pénzt.
Ez megoldható? Van ilyen "visszavásárlás" jótállási garancia?
Kezdjük azzal, hogy abban a percben, hogy kigurultál a szalonból, a kocsid értéke csökkent egy 20%-ot.
Tehát az eredeti értékét már nem kapod vissza.
Bemész a szalonba, meggyőzöd őket, hogy komoly vevő vagy, és elmész velük egy teszt vezetésre, hogy lássad mit tud a vas. Utána pedig berendelik neked a gyári újat amibe te finghatsz elsőnek.
Természetesen ha nem tudja azt a teljesítményt nyújtani amit ígértek, akkor lehet reklamálni, de szervizbe fognak küldeni valszeg vele, igaz garanciában.
Van tesztvezetés, ahol kipróbálhatod az autót mielőtt megveszed.
Ilyen viszont sehol sincs hogy "nem azt kaptam amit vártam", max az üzlet vezetője jófej és megengedi hogy kicseréld, de autószalonokban nem fognak ilyet csinálni. Max meszel egy újat és beszámítják az előzőt, de jól semmiképp sem jársz.
A műszaki adatokban le vannak írva az adatok.
Ha ezek valamelyikét nem tudja, reklamálhatsz.
Kérhetsz tesztvezetést, beülsz vezeted.
Döntöttél? Megvetted?
Ezen kívül mi a gondod?
Nem viszel vissza semmit, sehova, én sem vennék meg egy "használt" autót, ha újat fizetek.
Vagy Te igen?
Ha nem tetszik eladod, veszel egy másikat. És ha az sem tetszik?
"tegyék be tesztautónak"
Már van tesztautójuk, amit csereautónak is használnak olykor, minek több?
Azért van gazdaságosság is, nem gondolod?
A tesztautó már sohasem új értékű.
Kösd az ebet a nem létező karóhoz, de nem lesz igazad.
Te mint kereskedő dalolva visszavennéd? És mindenképpen buknál rajta? Erre válaszolj!
"hogy nem azt kaptam amit vártam"
Az új autót a megrendelésnél a te igényeid alapján állítják össze. Ha ilyennek rendeled, akkor... :D
Mint írták van a legtöbb esetben hasonló modellel tesztvezetési lehetőség, illetve eléd rakják rendeléskor a motor és hajtáslánc választékot. Te választhatsz kedvedre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!