Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez immobiliser gond lehet?

Ez immobiliser gond lehet?

Figyelt kérdés

Mostanában azt csinálja az autóm, egy clio 2ről van szó, hogy a műszerfalon egy piros led elkezd gyorsan villogni, amikor ráadom a gyújtást, és abszolút nem csinál semmit, mintha elektronikusan letiltana.

Ha jól tudom ez a jel az immobiliser, de nem biztos.

Lehet hülyén fogalmaztam, de lány vagyok, ne nevessetek nagyon. :)

Autóvillamosági szerlőhöz kéne vinnem?

2014. nov. 19. 11:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Igen, ez a jelzés azt jelenti, hogy az immobiliser letiltott. Az infrás kulcsú Renault-nál 10 perc után bekapcsol az immo, és csak egy zárás-nyitás után old fel megint, a rádiós kulcsoknál már ilyen nincs, de azoknál néha előfordul, hogy kontakt hibás az antenna csatlakozója. Ha csak ennyi a gond, az könnyen javítható.

Valamint ezt a történetet találtam neked a renault fórumon:

"Hali! a tapasztalatomat szeretném megosztani.

2000-ben gyártott megane-om (kulcsos) az egyik nap megadta magát.

Beszálltam beindítottam az ablaktölőt, mert volt egy kis ködszitálás kb 0°C-fok körüli hőmérséklet lehetett az ablaktörlő simán beindult, azonban amikor ráadtam a gyújtást hirtelen darabossá vált a mozgása és többszöri indítás után sem volt hajlandó elindulni. Megnéztem neten, gyakori az indításgátló probléma ezeknél a reanult-oknál, villogó lámpa műszerfalon nem ismeri fel a kulcsot, elmentem a szalonba 38.000 ért rendelnek újat Franciaországból. Debreceni vagyok Cora (újjabban Auchan) áruháznál van olyan kulcsmásoló, ahol immobiliser-es kulcsot is tudnak másolni, nagyon rendes volt a fickó mert elmondta, h ennek a kulcsnak semmi baja, mert amiket be szoktak vinni hozzá azokból csak nehezen lehet kiszedni az indító kódot az enyémből viszont egyből kidobja a műszere, javasolta h nézessük meg h nem e az indításgátló-érzékelőgyűrűjével van-e a gond. A kulcsot nem másoltattam le bevontattuk a kocsit a renault szervízbe és láss csodát tényleg nem a kulcsal volt a gond hanem egy biztosítékkal konkrétan a kék jobb szélsővel a fedlapon egy R-betűvel van jelölve, amely mint kiderült egyszerre felel a tolatólámpa az indításgátló a baloldali ablakemelő és az ablaktörlő működéséért. Így megúsztam 6000 Ft-ból. HAPPYEND :lol:"

[link]

2014. nov. 19. 16:47
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2014. nov. 20. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!