Mennyire törvényes/elfogadható, ha egy GPS-es poloskát elrejtek az autómban, hogy, ha ellopnák, akkor könnyebb legyen megtalálni?
Erről jut eszembe, használt már valaki ilyet? Amit 10ezer körül hirdetnek tényleg sms-ért megmondja mik a koordináták? Csak mert a komoly cégeseknek havi díja van.
Jövőre én is be szeretném tenni, olcsóbb mint a lopás elleni Cascót fizetni :-)
Bármit beszerelhetsz, nem kell engedély ha a saját autód és saját használatra szól! Ha a céges flottádat akarod felszerelni nyomkövetővel, akkor értesítened kell róla a dolgozókat. Persze a feleséged autójába se szerelhetsz a tudta nélkül ilyen eszközt, főként ha az ő megfigyelése lenne a cél!
Egyébként nekem is van nyomkövető a kocsimban, nem csak a pozícióját tudom webes felületen megnézni, de távolról le lehet állítani az autót.
"Csak mert a komoly cégeseknek havi díja van."
Van, de pl. az enyémért 3500 Ft-ot fizetek havonta, és bárhol kimegy a járőr 15 percen belül ha riasztás történik, vagy ha én küldöm! Szóval nem az van, hogy kapok egy SMS-t és állok a buszmegállóban, hanem utána mennek és már régen megfogták, mire értem jön a valamelyik kollégám.
Persze kipróbáltuk már a 10 ezer Ft-os kerékpáros nyomkövetőt is, és meglepően jól működik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!