Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vezetett szervizkönyv nélkül...

Vezetett szervizkönyv nélkül el lehet adni egy autót?

Figyelt kérdés

Pár éve vettünk egy hyundai-t, és most úgy alakul, hogy mennie kell. A márkaszerviz drága, ezért megbízható ismerős csinálta a szervizeket. Emiatt nincs pecsételve a szervizkönyve.

Olajcsere, vezérlés, fékbetét, minden be volt tartva.

2014. nov. 9. 17:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne? Pár száz ezer mínusszal..
2014. nov. 9. 17:48
 2/16 A kérdező kommentje:
ide kapcsolódó kérdés. ti vezetitek a saját kocsitok szervizkönyvét? márkaszerviz pecsételi?
2014. nov. 9. 17:54
 3/16 anonim ***** válasza:
Nyugodtan! Csak az a kérdés hogy amiket tényleg kicseréltél rajta az évek során, azt elhiszi-e a vevő.
2014. nov. 9. 17:54
 4/16 A kérdező kommentje:
Kicsit hülye voltam, a következő autómnál biztos, hogy mindent meg fogok tartani (olajszűrő doboza+blokk, fékbetétnél ugyanígy, stb.). Aztán ha el sem elég neki, nézesse át szerelővel. Ezt is viheti nyugodtan.
2014. nov. 9. 17:59
 5/16 anonim ***** válasza:
El lehet adni. De ha meg akarsz felelni a csőlátású vevőknek is, akkor megkéred a jóságos szervizkönyv-kitöltő manókat, hogy töltsék ki.
2014. nov. 9. 18:08
 6/16 anonim ***** válasza:
Önmagában a szervizkönyv nem jelent semmit! Ha az autónak nincs lekérdezhető szervizháttere, az nagyban rontja az eladási értékét.
2014. nov. 9. 18:21
 7/16 anonim ***** válasza:
A garancia lejárta óta nem hordom a kocsit márkaszervizhez, mert a helyi képviselete egy kókler bagázs. Volt arra is példa, hogy beikszelték az olajcserét, közben nem is csináltam semmit. Egy másik - márkafüggetlen - szervizbe hordom a kocsit, igaz csak a kötelezők miatt, mert amúgy eddig nem volt vele gond. Bennük megbízók, ők nem csak a pénzre hajtanak, hanem arra, hogy az ügyfél elégedetten távozzon és újra őket válassza, ha újra gond van. A szervizkönyvet én vezetem, mindig beírom, hogy mikor, hány km-nél mi volt cseréltetve. A számlákat - név és rendszám feltüntetve - pedig egy külön mappában gyűjtöm. Ha eladósorba kerülne az autó, akkor ezzel tudom bizonyítani az elvégzett cseréket. Ha a vevő nem hiszi el, akkor sincs gond, nem lesz kötelező az én kocsimat megvenni, ez miatt biztos, hogy nem fogok több százezret engedni az árból. Egyszer csak jön majd egy "józan" vásárló, aki értékelni fogja ezt.
2014. nov. 9. 18:28
 8/16 anonim ***** válasza:

Az is jó, ha elteszed a számlákat a javításokról, vagy legalább a megvett alkatrészekről.

Műszaki vizsga alkalmakor feljegyzik a számítógépes rendszerbe a km adatokat az alapján a vevő meg tudja kérdezni.

2014. nov. 9. 18:29
 9/16 A kérdező kommentje:
Azt sajnos jegyezhetik. Annak idején neppertől vettük, 2006-os gyártmány, 48.000 km-el. szóval szerintem biztos tekert.
2014. nov. 9. 18:31
 10/16 A kérdező kommentje:
A következő autót hogy kéne szervizeltetnem? Ti hogy csinálnátok? :S Márkaszervizbe tényleg nem akarom vinni, mert nagyon drága.
2014. nov. 9. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!