Meg szabad-e venni olyan használt kocsit, aminek nincs vezetett szervizkönyve?
Meg szabad venni, nem tiltja semmilyen jogszabály.
De hogy a fel nem tett kérdésedre is válaszoljak: akkor érdemes, ha értesz hozzá, vagy megbízható szerelő át tudja nézni vásárlás előtt.
Köszi neked is.
Van itt bp-i vagy környéki autószerelő, aki benne is van a szakmájában, azaz autószerelőként dolgozik jelnleg is?
Elárulom régebbieknek egynek sincs meg..
4 évig jártam egy haverommal autót nepperkedni egynek nem volt meg a szervízkönyve pedig vagy 50autónál ott voltam mikor fevásárolta..
Én már 10 használt autón túl vagyok de egyhez sem kaptam szervízkönyvet. És nem állt meg alattam egy se..
Gondolom te ilyen 1-2 éves használtautókra gondolsz ,legalábbis remélem mert a 10-15 éveshez soha nem fogsz kapni abba biztos lehetsz.. Talán fiatalnak még meglehet... De elárulom hogy a legtöbb szervízbe még többet ártanak mint használnak a kötelező olajcserével mert a leg gagyibb hulladék olajat is képesek beleönteni. Persze nem ingyen :) És ezzel tönkreteszik az új motort is.. Persze mire lejár a gar addig még bírja.. majd utána már a kutyát nem érdekli mi lesz vele..
Szóval inkább szerelővel menj autót venni ..
Szerintem inkább előny ha van egy használt autóhoz szervizkönyv, de nem kizáró ok vásárláskor, ha nem vezették.
Általában csak addig szokták vezetni, amíg garanciális az autó. Tehát általában 2-5 évig. Ennél régebbi autóknál nem nagyon szokott lenni vezetett szervizkönyve.
Az én autómat is használtan vettem, 6 évesen 174.000km-rel. 120.000km-ig vezették csak a szervizkönyvet, ennek ellenére megvettem és az ég világon semmi műszaki gondom nem volt még vele.
o se biztos h megment a szartol.
ahogy a szk se.
ha konkret tipus van, menj forumra, kerdezd meg attol akinek van mar ilyen, h mik amire figyelni kell, esetleg onnan kerj segitot, sokszor tobbet tudnak a kocsirol mint a szerelok!
A vezetett szervizkönyv önmagában semmit sem ér, ha nem ellenőrzöd le a szerviztörténetet egy márkaszervizben. Az e-bay-en te is tudsz venni üres szervizfüzetet, egy bélyegzőt legyártatni van is vagy 2500 forint... A többit ki tudod te is találni.
Tudok olyan márkaszervizről, ahol visszatekerték a bevitt kishaszongépjármű óráját. Na ilyenkor bukik az első pont is :D
Welcome to the jungle xD
Van egy haverom, vett egy szervizkönyves autót, azóta belehajtott 80 000-ret, egy fusiban dolgozó márkaszervizes szerelőhöz hordja házhoz így nincs végig vezetett szervizkönyve, de az autó makulátlan.
Asszem majdnem minden végletre mondtam példát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!