Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy használt autó vétel...

Zsebvirág kérdése:

Egy használt autó vétel pontosan hogyan zajlik?

Figyelt kérdés

Megállapodunk a tulajjal. Foglalózok majd kb. 1 hét múlva teljes vételárat fizetek. Ő levizsgáztatja. A vételárral megkaptam a kocsit friss műszakival. Innentől kezdve érdekel a történet az adás-vételi szerződéstől odáig, hogy beülhetek az autóba.

Kell eredetiségvizsgálat, biztosítás, átiratás. Ezen kívül mi kell még és pontosan mi mennyibe kerül?

2014. nov. 7. 22:10
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért kéne vizsgáztatni, ha van érvényes forgalmija?

Igen, kell eredetiségvizsgálat, biztosítás, átiratás.

Ezek költsége nagyban függ a kocsitól, teljesítményétől.

2014. nov. 7. 22:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Az adás-vételi szerződésre van netről letölthető formanyomtatvány.
2014. nov. 7. 22:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Lejár nem sokára a műszaki engedély. Am. egy 1.3-s Suzuki Swift.
2014. nov. 7. 22:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Az eredetvizsga legyen az első.

Utána az adásvételi a második lépés.

Bele kell írni a kifizetés módját, mert nehogy az legyen, hogy a büdösarcúja nem adja át neked a kocsit, mert azt állítja, hogy nem fizetted még ki, holott igen.

Ha átutalás nem azonnali, ezért megegyezés kérdése, hogy akkor adja át az autót, ha látja a számláján a pénzt. Ennek részletei is kerüljenek az adásvételi papírra, illetőleg az is, hogy ő vállalja, hogy X hatádidőn belül neked levizsgáztatva adja át.

Célszerűbb már csak az autó levizsgáztatása után rendezni a pénzügyi részt.

Mert mi van, ha kifizetted előre, ő nem vizsgáztatta le időre, vagy nem is állt szándékában, a pénz nála, az autót meg vidd ahogy akarod.

Az alap adásvételit nyugodtan ki lehet ilyen dolgokkal egészíteni. Minden részletet bele kell írni.

Na ha ezeken túlvagy, nála a pénz, nálad az autó, akkor biztosítás és irány az okmányiroda. Ezeknél a lépéseknél már legyen nálad minden okmány és az adásvételi.

2014. nov. 7. 23:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Itt egy minta adásvételi:

[link]

ezt töltsd be word-be, szerkeszd, töröld a totalcar sávokat róla, és írd bele a fentebb ajánlott kiegészítéseket, majd lehet nyomtatni több példányban. Érdemes még a word-ben kitölteni az adatmezőket is benne (eladó és a vevő és a jármű adatait is, hogy már csak alá kelljen írni).

2014. nov. 7. 23:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Írhatsz az adás-vételibe, amit akarsz, ettől még borulhat ami benne. Én utalom a pénzt, ő meg "eltűnik".

Persze perelhetem.

Nem! Megegyezünk, vizsgáztassa le, ha kész szól, odamegyek, megcsináltatja az eredetvizsgálatot (van mobil is, egyeztetni kell), pénzt adom, kocsit viszem.

Ennek így nincs kockázata, minden egyéb "előre-utána" még ha szerződésben van is buktatókat rejt.

2014. nov. 8. 10:27
 7/7 anonim ***** válasza:

"Lejár nem sokára a műszaki engedély. Am. egy 1.3-s Suzuki Swift."

Ha tudnád, milyen rossz állapotu autókat át lehet rugdalni a vizsgán. Semmi garancia nincs a megfelelő állapotra, igaz van egy papírod.

Ettől Te nyugodt lennél?

Jobban járok, ha anélkül veszem, én készíttetem fel a vizsgára, kicseréltetem, amit kell és a fő dolgokra 2 évig nincs (még utána se) gondom, tudom rendben van.

Te tudod.....

2014. nov. 9. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!