Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az, hogy így viselke...

Miért van az, hogy így viselkedik a benzinszintjelző?

Figyelt kérdés

Hyundai Atos gépkocsiról van szó. A helyes szintet mutatja, csak általában perceket kell gondolkodnia hozzá.

Pl tankolunk bele, ugyanott áll a mutató, mint addig, de kb 3-4 perc alatt, lassan felkúszik a helyes értékre.

Meg ha leveszem a gyújtást, sokszor nem áll be 0-ba

2014. okt. 31. 16:13
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha teletankolom,akkor nekem is percek alatt megy fel a mutató,nemtudom mi ebben a különös.

A mindenkori szintet pedig gyújtás nélkül mutatja.

/Swift/

2014. okt. 31. 16:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Lada Samara után akad még 1-2 szokatlan dolog :D
2014. okt. 31. 17:07
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Azért nem törődj ebbe bele, mert ez nem normális jelenség :)
2014. okt. 31. 17:50
 4/8 anonim ***** válasza:
#3--->elmagyaráznád,milyen az a "normális jelenség"?
2014. okt. 31. 17:52
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy én minden autón, ahányat eddig vezettem, mikor a gyújtást ráadtam, a benzinszintmérő egyből felugrik a helyére, ha meg leállitom, akkor egyből lemegy 0-ra.
2014. okt. 31. 18:45
 6/8 anonim ***** válasza:

#5:

Azért mert te még nem láttál analóg műszert, még nem jelenti azt, hogy nincs!

Vannak léptető motoros műszerek, és van ami analóg (gyakorlatilag egy deprez műszer). A léptetőmotorosok elektronikusan vannak csillapítva, a lengőtekercses műszer pedig mechanikusan, ezért van késése, de ez megfelel üzem közben, mert az üzemanyag sose fogy olyan gyorsan, hogy a mutató ne tudná követni!

A Hyundai műszerében van csillapítás, a Samaráéban nincs, cserébe a Hyundai műszere nem jár vitustáncot egyenetlen úton!

:D

2014. okt. 31. 20:02
 7/8 A kérdező kommentje:
köszi, akkor most megnyugodtam :D
2014. okt. 31. 20:05
 8/8 anonim ***** válasza:
Harkonnen, apám 1988-as Daciajában is mindig, bármikor pontosan mutatta a benzinszintet a műszer, és nem ugrált. Azt hittem, hogy ez elvárható egy Hyundaitól is...
2014. okt. 31. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!