Forgalmi vizsgán hány hibapont ha átmegyek a sárgán?
Ha csak vészfékezéssel tudnál megállni és inkább átmész akkor nem szabadna hibapontot adni érte.
Az index nagyobb gond általában, azt jobban figyelik vizsgán.
Egy hibáért egy hibavonalat kaphatsz, itt van a minősítő lap, amin elolvashatod hogy mi számít hibának. De ez a vizsgabiztostól is függ, hogy mennyire szigorú, én háromszor lefulladtam a vizsgán, de hibavonal nélkül sikerült elsőre :)
Márpedig van olyan helyzet, amikor gázt kell adni és átmenni a sárgán. Ezért is van a kereszteződésben a lámpák között 1-2 mp késleltetés, mert előfordul, hogy féktávolságon belül vált sárgára. Akkor hogy állsz meg?
Amúgy meg nem tudom, hogy mennyire volt a helyzet súlyos, lehet hogy a VB szerint meg lehetett volna állni, de az biztos, hogy egy szigorúbb vizsgáztató már az irányjelzés elmulasztásáért meghúzhatott volna és hozzáteszem, hogy teljesen jogosan.
Egyébként meg elég nagy baj az, ha még a forgalmi vizsgán sem jelzel, ez az egyik legnagyobb megoldatlan probléma az utakon, hogy nagyon sokan nem képesek jelezni, hogy merre mennek és ez idézhet elő balesetveszélyes szitukat. Ilyenben már sajnos volt részem és csak a jó reflexemen múlt, hogy nem lett baj, úgyhogy ezt jobban el kellene még a tanulás folyamata alatt mélyíteni az emberekben.
"Márpedig van olyan helyzet, amikor gázt kell adni és átmenni a sárgán. Ezért is van a kereszteződésben a lámpák között 1-2 mp késleltetés, mert előfordul, hogy féktávolságon belül vált sárgára. Akkor hogy állsz meg? "
Van olyan helyzet, de most ezt mond a vizsgabiztosak, amikor megszeged a KRESZ-t.
Igaz, mész 50-el 1 méter van közted és a lámpa között amikor sárgára vált satufék, és megállsz a kereszteződés közepén. Amikor a többiek elindulnak meg kerülgetnek és anyukádat meg a legősibb foglalkozást emlegetik egy mondatban az felbecsülhetetlen érzés.
Meg minek van sárga lámpa? Miért nem csak piros és zöld?
Tehát ha nem tudsz már megállni akkor nyugodtan átmehetsz a sárgán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!