Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő vezetői jogsival szerint...

Infinity91 kérdése:

Kezdő vezetői jogsival szerintetek 1500ccm ig vagy1700 ccm ig válasszak?

Figyelt kérdés
2014. okt. 26. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem az teljesen mindegy, mert ott van a teljesítmény is ami akár lehet a nagyobbnál is kisebb. És azt sem írtam hogy az autó benzines vagy diesel.
2014. okt. 26. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
90%
Miért ne vezethetnél? Ameddig a pénztárcád bírja!
2014. okt. 26. 22:19
 3/8 anonim ***** válasza:
28%

Pénztárca! Attól hogy kezdő vezető vagy semmit nem jelent. Van nagy köbcentis autó kis lóerővel is. Nekünk a családi autónk 1.9-es diesel Vw Touran 8.9 másodpec 100. és nincs 100 lóerő. Az előző kocsink egy 6 évvel idősebb Ford Galaxy 1.9-es hamarabb volt 100-on. Szinte minden egyezik. Mindkettő Turbós 1.9-es, sőt a Galaxy nehezebb volt, csak 116 lovas volt.

Nem teljesen így igaz, de nagy többségre igaz, (ha nem tuningolt szírszar) minél nagyobb a lova, annál jobban gyorsul, minél nagyobb a a köbcenti, annál többet is eszik. Nyilván rengeteg minden befolyásolja még ezeket.

Ha benzinesbe nézel 1.4-est az még jó. Volt egy 97-es Seat Cordobánk benzines, annak volt húzása. (lehetett vele előzni) Ha benzinesbe nagyobb motorokat nézel, ugyan úgy jó, de nő a fogyasztása is.

Dieselbe nézhetsz 1.9-ig nyugodtan. A diesel kevesebbet fogyaszt nagyobb motorral is. Viszont neki a gyorsulása kisebb. A végsebessége nő, de ezt nem tudod ki használni magyar utakon. Viszont egy turbó tudja kompenzálni a gyorsulást.

2014. okt. 26. 22:50
 4/8 A kérdező kommentje:

A kérdést elírtam, a kötelezőt és a súlyadót akartam kérdeni ezzel!?

Hogy egy nagyobb ccm-es autó kötelezője drágább mint egy kisebb ccm-é?Mert van kinézőbe egy opel omega 1.7 diesel vagy egy opel vectra 1.7 diesel.Ha meg minden kötél szakad ott van a jó öreg f-es astra (1.4 benzin).Szerintetek?

2014. okt. 27. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:
A teljesítményadót mint ahogyan a neve is mutatja, a motor teljesítménye alapján kell fizetni, nem a hengerűrtartalma alapján. Szóval egyszerűbben: ne a köbcentimétereket nézd, hanem a kilowattokat.
2014. okt. 27. 11:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Kedves harmadik válaszoló had javítsalak ki hogy a lóerőtől a végsebesség és a nyomatéktól függ a gyorsulás.
2014. okt. 27. 16:18
 7/8 A kérdező kommentje:

/velamokka/hiába teljesítmény adaó(kw) ha a szerződésbe a köbcentit is

fel kell tüntetni..(és engem ez zavar be).

2014. okt. 28. 00:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor tisztázzuk.

Autó vásárlásánál 4 fajta fizetnivaló van:

- átírási illeték (ez függ a hengerűrtartalomtól)

- vagyonszerzési illeték (ez nem tudom mitől függ, talán a vételártól)

- új forgalmi engedély díja (6000 Ft)

- eredetiségvizsgálat díja (kb 16 000 Ft)

- kötelező biztosítás ( ez rengeteg mindentől függ: nemed, életkorod, lakóhelyed, mióta van jogsid, az autó kora, az autó teljesítménye)

- teljesítményadót mindig év elején kell fizetni, az még nem aktuális

Olyan sokat nem számít a költségeknél, hogy 1500 vagy 1700 ccm-es autót választasz.

De megnézheted.

Google: átírás kalkulátor-> kitöltöd, megmondja a fizetnivalót.

A clb.hu vagy netrisk.hu oldalon pedig kötelező árat tudsz kalkulálni, fizetési kötelezettség nélkül.

Azt mondom inkább az állapotra figyelj :)

2014. okt. 28. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!