Milyen olajt válasszak Opel Astra G 1.2 16v autóba?
Most vetted?
Vezérlés mikor volt cserélve? (nem tudom lánc, vagy szíj hajtásos)Ha sok km van benne, akkor lehet,hogy 40-es olaj jobb lenne bele.
Az, hogy 5w-30-as olaj az nem minden.Minőségi osztályozása megfelelő a motorhoz? Nem tudod, mert azt sem tudod miért fizettél.
Az autószerelők között vannak olyanok, akik nem nézik, hogy neked jó legyen. Volt valamilyen olaja aztán azt döntötte bele.
A Castrol 10w40 jóféle olaj, tegyél bele megint azt. Ha csak 1 hónapja volt szűrőcsere, akkor azt nem biztos, hogy cserélni kell. Bár ki tudja, milyen olaj és milyen dzsuvákat oldott fel és rakott le a szűrőben.
Castrol Magnatec C3 5W-30 is megfelelő, ha az valamiért szimpatikusabb az ára ellenére is.
(Én GM olajat használok a H Astrámban 220.000km óta.)
C3-ból az 5W-40-es is jó, még Dexos2 jóváhagyással is rendelkezik. Egyszer Opel márkaszervizben az enyémbe is ilyet töltöttek.
Ebből az 5W-30-as nem tudom hol kapható itthon. Csak a tanúsítványait néztem, ez alapján írtam hogy az is jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!