Létezik hogy 2 ütemű Wartburgon belső belső gumi
tömlővel ellátott gumi van felszerelve?
Figyelt kérdés
Kicsit ledöbbentem. Családban valaki még mindig használ ilyet. Lehetséges? Ezek még mindig gyári gumik? Vagy lehet pótolni?
Valaki világosítson fel, mert azt hittem, hogy utoljára ilyent 1930-as években használtak. Köszönöm!
2014. okt. 25. 09:10
1/9 anonim válasza:
ó valamikor megmosolyogtuk,ha valaki olyant mondott,hogy van már tömlő nélküli gumi is ám ,persze pityú,ne kamuzzál,
-ma meg a tömlős gumi már a ritkaság,
2014. okt. 25. 09:18
2/9 anonim válasza:
Nem a harmincas években, még a 70-esekben is volt tömlős gumi.
2014. okt. 25. 09:31
3/9 A kérdező kommentje:
Értem. Na de most? Ez még gyári? Az autó vagy 32-33 éves...
2014. okt. 25. 09:33
4/9 anonim válasza:
Nem kell ledöbbenni, tömlős...pár évtizede minden autó ilyen volt, aztán feltalálták a melegvizet.
Huszonöt éve még nem volt maroktelefon, csak táskás...meg lapos TV(sem)
sőt..nem ismerték az olyan motort(sem), amiben a szériagyertyát százezer felett kell cserélni..
2014. okt. 25. 09:55
5/9 anonim válasza:
Kedves kérdező, te nagyon fiatal vagy. :)
'86-os, újonnan vett Ladánkon még gyárilag tömlős gumi volt.
És konkrétan tudom, hogy még jóval utána is tömlős gumikkal jöttek ki.
2014. okt. 25. 10:42
6/9 A kérdező kommentje:
Azért annyira nem vagyok fiatal, csak az életemből kimaradtak a keleti csodák. Szüleimnek sajnos nem volt a 80-as években autója, később a 90-es évek legelején vettek a Renaultot. Utána meg már érthető okokból nekem is csak nyugati autóim voltak és van is. A fenti kérdéskörrel emiatt nem találkoztam.
2014. okt. 27. 08:20
7/9 anonim válasza:
1973-ig vagy 74-ig a wartburgot is tömlős gumikkal szerelték. Onnantól bevezették a speciális tömlőnélküli abroncs használatát lehetővé tévő keréktárcsát. 1975-ös modellévtől jött a 353W, az rendelhető volt tömlőnélkülivel is felárért, meg talán innentől a Tourist azzal jött. Mondjuk az ínséges időkben ha elég sok szöget kapott a tömlő nélküli(tubless)abroncs, akkor tömlővel is fel lehetett rakni, de nem annyira jó, mert kidörzsölődik a belső és ezért durrdefekt hajlam nő. Olyan abroncsot ami csak tömlős (tube) ma már nem nagyon találni.
2014. nov. 12. 21:38
8/9 anonim válasza:
Még annyi, hogy a keréktárcsába egyébként be van ütve a gyártási éve és a hónap a kerékcsavarok mellett a külső részen.
2014. nov. 12. 21:42
9/9 anonim válasza:
Nekem a családi ereklyéknek számító 72-es Wartburg 353-as autón belsős gumi volt, a mai napig megvan, de már nem merném feltenni rá mert 42 éves, de elraktam tavaly felfújtam, félévig nézegettem és mértem a nyomást benne de nem eresztet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!