Honnan tudom meg hogy az autóm eszi az olajat?
Jól működő benzinmotor füstje színtelen, ha kékes árnyalatú a füst, akkor eszi a motor az olajat.
Mérőpálcával nézd meg az olajszintet, próbáld megjegyezni (feljegyezni), majd néhány nap-hét után ismét ellenőrizd.
Jól működő motor esetében a két olajcsere közötti intervallumban nem szükséges olajat utántölteni, de a régi motoroknál már előfordulhat, hogy kell - az olajszint a mérőpálca két kelölése között legyen mindig.
Leparkolás után tegyél alá egy kartonpapírt.
Ha reggel nincs rajta olajfolt és fogy lassan az olaj a kocsiból, akkor biztosan eszi. Ha van, akkor elszivárog és emellett eheti.
Egy minimális fogyás normális, de 10ezer km alatt nem kellene utánatölteni normális esetben.
Mi nálad a normális eset?
Vagy nemláttál még ecotec-motort ugye? :-)
Nem, sosem használtam olyat, nincs vele tapasztalatom.
Nekem egy 17 éves, 2.0 benzinesem van egyszerű motorral, semmi túleketronikázás. 10ezer km alatt 2 literrel kell feltöltögessem. Eszegeti is és el is szivárog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!