Használt autó vásárlás után mindenképp cserélsz vezérlést? Akkor is ha az (előző) tulajdonos azt állította ahogy cserélve volt nemrég?
A cserét nem tudja igazolni se számlával, se szervizkönyvvel.
Fél év szavatosságot ugyan vállalnia kell az autóra tehát szerintem ha fél éven belül átugrik a vezérlés akkor az az ő sara.
Fél év szavatosságot ugyan vállalnia kell az autóra tehát szerintem ha fél éven belül átugrik a vezérlés akkor az az ő sara.
Mindenképp. Ha öt hónap múlva a szíj elszakad, akkor tréleren fogja márklaszervizbe vitetni a saaját pénzén.....
Ez a mondat úgy nem igaz, ahogy van.
Magánszemélyen nem lehet szavatossági igényt érvényesíteni!
Amúgy igen, mert mindenki hazudik autóeladáskor sajnos.
Mert ugye MO-n minden autó éppen a nagyszervíz után eladó - hát persze.
Annyi százasom lenne, ahány hirdetésben láttam, hogy ennyit mag annyit költöttek épp az autóra, meg frissen szervizelve... Ó, hát hogyne. Maximum kitakarították.
#5, nálam még a takarítást is kifelejtették. :D de legalább az autó kifogástalan állapotú volt. :)
kérdező
ha nem ismered az autó előéletét, tehát nem baráttól/rokontól vetted az autót, akkor alap dolog a vezérlés csere. Se kereskedő, se magánszmély nem fog neked garanciát vállani, nem hogy fél évest, de még 1 napost sem. Záradékban benne van: "a vevő a járművet áttekintette..." Ezen felül még az olaj, szűrők, gyertyák, fékbetétek cseréje, ellenőrzése is alap dolog ilyen esetben.
Kereskedő nem pattinthatja le a garanciális kötelezettségét azzal hogy hámegnéztednemvaze?! Mert a vezérlésen nem látható hogy mennyi ideig lesz még jó, mint ahogy a dugattyúk illesztési hézagát sem szokás nézegetni egy autókereskedésben.
Persze ez nem azt jelenti hogy a vezérlést a kereskedőnek cserélnie kell, de felhívhatja a figyelmet arra hogy mit lenne érdemes megnézetnie vagy kicseréltetnie az új tulajdonosnak. Hát azt hiszem én éhen halnék ha ma Magyarországon használtautó-kereskedelemből kellene megélnem...
De nem ám - ugyanis a szaknyelv azt a kifejezést, hogy "garancia" nem ismeri! Ez egy köznyelvi megnevezése a jótállásnak.
Jótállás van és szavatosság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!