Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 6/1990. (IV.12. ) KöHÉM...

6/1990. (IV.12. ) KöHÉM rendelet 43. § (3) szerint: A tompított fényszóró csak színtelen (fehér) vagy kadmiumsárga fényt bocsáthat ki. Most akkor az összes xenonos illegalitásban használja a lámpáját?

Figyelt kérdés
2014. okt. 22. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem valószínű!
2014. okt. 22. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Majdnem, de mégsem.

Lássuk mit ír MÉG a köhém6:

44. § (1) A járműre csak jóváhagyási jellel ellátott tompított fényszórót szabad felszerelni.

Hmm. Valami véletlen folyamán, az ENSZ-EGB 98. és 99. számú előírása pont a gázkisüléses izzókkal és azok engedélyezési előírásairól szól. Nahát? Ki gondolta volna? :D

Jó, tudom te nem erre gondoltál. De amit te kéknek vagy sárgának látsz a xenonoknál az valójában fehér, csak eltérő a kibocsájtott fény színhőmérséklete. Ugyanúgy fehér fénynek számít a gyertya 1900Kelvines fénye, mint a vaku 5600Kelvines fénye vagy épp a xenon gázkisüléses izzó X Kelvines fénye is. :P

2014. okt. 22. 17:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Nade pont ezaz. Hogy milyenszínű?
2014. okt. 22. 17:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja értem,nem ástam bele magam ennyire..

Tehát akkor a kék.. az fehér.

Köszi.

2014. okt. 22. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:
A kék az kék, nem fehér, pont.
2014. okt. 22. 18:09
 6/7 anonim ***** válasza:
A kibocsátott fény(ami az úton van) az fehér, a kenonnál is. Amit te kéknek látsz, az az izzó ha belenézel. Láttál te már autót, ami előtt kék volt az út?
2014. okt. 22. 21:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát az igazat megvallva..ahol egy xenonos halad,ott az úristen is kék nemhogy az út..
2014. okt. 22. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!