Opel Astra 1.7 CDTI mennyire megbízható?
Gondolom Te kérdezted a másik VW-es kérdésben is.
A motor szerintem az egyik legmegbízhatóbb ebben a kategóriában. Nekem a Z17DTH 101 lóerős van. De a többiben is ugyan az a blokk. Apróbb fejlesztéseket, módosításokat hajtottak végre, pl a motorvezérlésen, egyéb körítésen, így lett a 110 és 125 lóerős változat.
Magának a H Astrának vannak apróbb kényelmi típusbetegségei. De ezek közül egyik sem olyan, hogy megáll alattad a kocsi.
Ilyen pl a bal hátsó ajtó kábelkötege idővel megtörik. Így azt veszed észre, hogy ebben az ajtóban nem működik a hangszóró, vagy az elektromos ablak, vagy a központi zár. Forrasztással javítható.
A szellőzőrendszerben a külső/belső keringetés csappantyújának a tengelye évek múltán szeret elfáradni. Cserélni kell, kb 12-15Ft költség 7-8 évente.
Pont az 1.7-eseknél típushiba, hogy az elektromos gázpedál vezetéke egy motortéri átvezetésnél szeret kontakhibás lenni. Ez szintén forrasztással gyári minőségben javítható.
200.000km-enként a főtengely jeladó megadja magát, cserélni kell.
A kormányoszlop modul (CIM) szeret kontkathibás lenni, erre volt is egy visszahívás. De ez leginkább a korai 2004-2006 közötti szériát érintette.
Talán ezek a leginkább előjövő hibák. Egyiket sem mondanám komoly hibának.
Még egy dolog jutott eszembe:
A generátorban a diódahíd és esetleg a feszültségszabályozó szereti megadni magát 200.000km-enként. Ennek a cseréje 20-30e-be kerül.
Egyébként az összeszerelés minősége, anyaghasználat szerintem teljesen jó. Főleg az olyan jobb felszereltségű példányoknál, amikről a másik kérdésben értekeztünk.
Szia! :)
Édesapámnak 1.7 CDTI Astra-ja (J) van.
Szerintem magában az autó nem olyan rossz! Kényelmes , jól is megy! Ajánlani tudom!
1.7CDTI-ből a 130Le -est érdemes megvenni, mivel az autó súlyos kis jószág! Így elég lesz a menetdinamikája az utakon. A beltér pedig már tisztára prémium minőség mind extrák mind az anyagok és az összeszerelés szempontjából. Én örülnék egy J Astrának, de nekem inkább a 2.0 CDTI-vel kellene.
És még valami pluszba. Ha már 1.7 CDTI-ben gondolkozol akkor érdemesebb az 1.6DTR-t választani. Új fejlesztésű dízel motor finomabb járással és számottevően halkabb is mint az 1.7es konstrukció. Ezt is váltja ki a gyár az új dízellel.
Én de örülnék 2.5 milliós keretnek! H Astra-t vennék belőle és kapna egy kis csinosítást is optikában. Ja igen 7es vagyok.
De viszont használton egyetlen 125Le-s van 2590000-ben, a következő már jóval drágább.
A 2.0CDTI lenne az én választásom J-ből. Azzal a teljesítménnyel már megfelelően mozog az autó. Na de 2.0CDTI-ből nem találsz 2750000-nél kevesebbért. Vagyis azt az egy darab 2 millást, de az meg törve volt. Nem hinném, hogy én szívesen venném meg, hiába javították meg szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!