Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 60-as táblás kanyart hogyan...

60-as táblás kanyart hogyan kell bevenni? Hányasban legyen legyen a sebváltó?

Figyelt kérdés
Mondjuk 4-esben van és jön egy 60-as táblás kanyar, akkor lassítunk és vissza tesszük 3-asba, vagy 4-esben marad és úgy lassítunk?
2014. okt. 15. 14:04
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
67%
Őszintén: ahol 60-as tábla van kanyarban, azt egy Ladával is beveszed 90-el. De kezdőként lassits, válts vissza 4-be, és a kanyar közepétől már adhatsz gázt.
2014. okt. 15. 18:28
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Harkonnennel értek egyet, ne fékezz a kanyarban. Előtte lassíts le olyan sebességre, amivel biztosan be tudod venni. Közben gyenge motorfék, gyenge gáz ahogy érzed. Majd ha kiértél teljesen, gyorsítasz.

60-nál tedd a váltót ahova egyenes úton szoktad, azt nem a kanyar miatt kell állítgatni. 4-es jobbnak hangzik, de ha 3-asban kényelmes a 60 akkor ne hallgass senkire.

Ez csak az elején ilyen kínkeserves, remélhetőleg majd érezni fogod.

2014. okt. 15. 18:40
 13/23 anonim ***** válasza:
51%

Bocs, de ha ilyen gondjaid vannak úgy, hogy ráadásul jogsid is van valahonnan,

akkor vegyél inkább egy automataváltósat!!!

2014. okt. 15. 19:47
 14/23 anonim ***** válasza:

Milyen kérdéseik vannak egyeseknek... Bocs, de nekem olyan egyértelmű az ilyesmi... Ha motorfékkel érzed biztonságosnak, akkor vedd be motorfékkel. Akkor válts vissza, ha a sebesség alapján kell (illetve amikor a motorfék ereje megfelelő, ha az Neked számít).

Amúgyis kanyarja válogatja. Van olyan 60-as kanyar, amit 80-90-nel veszek be és úgyis hihetetlenül nagypapás, s persze nincs mellékút, az út sima, a kanyar laza, országút... Néhány táblát nem tudok tisztelni.

De ha olyanok a körülmények, mélyen a megengedett sebesség alatt megyek, mint minden normális ember.

Speciel nekem motorom van, de az csak annyit számít, hogy kanyarban nem váltok vissza kb. sosem, mert 40-nél ötödikben vagyok, a fene a rövid fokozataiba. Szinte sosem fékezek, kanyar előtt sem, csak ha túl éles az sebességemhez, de azt is inkább szabadon gurulással érem el, ha van rá elég időm. Hja, a fogyasztásra optimalizálás már csak ilyen, akkor is, ha nem a pénz miatt csinálja az ember, nekem pl. így ésszerű. Motorfék csak lejtőn, ahol megéri, illetve ha úgy érzem biztonságosabbnak (pici vagyok még, amúgy gázt adni még jobb, de ha túl gyorsan megyek ahhoz, akkor marad a motorfék).

Azt hiszem, a kanyaron kívül rengeteget számít az adott ember is...

2014. okt. 15. 23:42
 15/23 anonim ***** válasza:
54%
60as kabyarja valogatja, ami felenk van, sajat savban 80~90, ha nem jonnek szembe, mindenki levagja, 120~130 al is alig venni eszre...
2014. okt. 16. 06:47
 16/23 A kérdező kommentje:

13#

Én inkább megtanulok rendesen vezetni, nem úgy mint az az ismerősöm, aki friss jogosítvánnyal mindig lefulladt, ezért vettek neki egy automata váltós bmv-t....

2014. okt. 16. 12:27
 17/23 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

8-as. Hát nekünk benzines van 1.4-es motorral. 50-nél 3-asba néha 4-esbe van. Szerintem, hogy melyik dízel melyik sebességet bírja az számít az autó sújától. Az útviszonytól. A fokozat meg mibdenféle áttételektöl. az autó erejétől stb...

2014. okt. 16. 15:25
 18/23 anonim ***** válasza:
52%

"Én inkább megtanulok rendesen vezetni"

Haver! Eltévesztetted a házszámot!

Az oktatáson kellett volna megtanulnod, nem pedig itt.

Amúgy majd, ha lesz valami bonyolult forgalmi helyzet, akkor kiszólsz a többi közlekedőnek, hogy "várjanak egy kicsit, majd megkérdezem a gyíkon, hogy mit csináljak" ?!!

2014. okt. 16. 16:39
 19/23 A kérdező kommentje:

18#

De gyökér vagy. Vezesd le máshol a feles energiáid!

2014. okt. 16. 16:42
 20/23 A kérdező kommentje:
Most a sikeres forgalmi vizsga után azt kellett volna mondanom, hogy "kösz, nem kell a jogsi" ?????
2014. okt. 16. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!