Első autónak tdi vagy benzines?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Első autómat szeretném hamarosan megvásárolni, de nem tudom melyik lenne a jó döntés. Volkswagen passat b5 a kiszemeltem, de ebből a típusból 3 fajta motorral jönne szóba. 1.9 tdi, 1.6 és 1.8T benzinesek. Melyiket ajánlanátok? Külvárosban lakok, a belvárosba szeretnék egy héten többször iskolába járni vele, valamint hétvégéken kiruccanni vele.2014. okt. 7. 20:29
1/3 anonim válasza:
Ha a pénz nem különösebben akadály, akkor az 1.8-9esek. Mivel hétköznap, "főműsoridőben" járnál vele a belvárosba, hétvégén pedig gondolom országutakon lenne kocsikázás, nemkeveset kell majd otthagynod a kutakon. Igazából ilyen szempontból szinte mindegy, hogy első autó vagy nem, egyből naggyal kezdeni jól is meg rosszul is kijöhet.
2/3 anonim válasza:
Igazából a lényeg az hogy mindkettő betudjon melegedni mielőtt elérsz vele a célhoz hogy ne hidegen rúgjad végig a városon, mivel hidegen ügyebár jobban kopik a motor. Ha szánsz rá egy kis időd és indulás előtt egy pár percel kimész beindítod és hagyod járni egy kicsit akkor hálás kocsik lesznek. Ez főleg ügyebár télen számít amikor egyébként is nehezebben melegszenek be a motorok. De hosszú távon inkább a TDI mert kedvezőbb a fogyasztása ugyan drágábbak az alkatrészek meg stb de ügyebár egy autót nem kell minden héten szervizelni... Főleg ha vigyáznak rá. Kötelező szervizek legyenek meg, Olajat normálisat ne valami himi-humi Tescosat vegyél bele.
3/3 anonim válasza:
Az 1.6 szerintem felejtős, nagy a bendője. A másik kettőből amelyik szimpibb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!