Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mi lehet az oka...

Szerintetek mi lehet az oka annak, ha egy kocsinak magas a co2 értéke alapjáraton?

Figyelt kérdés
2014. okt. 7. 13:52
1 2
 11/16 Wadmalac ***** válasza:
Na csak mert VW-nél gyakori típushiba a Bosch légmennyiségmérő halála, ha az döglődik, akkor is lehet ilyen gond. Isten ments, hogy az legyen, mert az Q drága.
2014. okt. 7. 14:47
 12/16 A kérdező kommentje:

"A fojtószelep nem feltétlenül kuka, van ilyen megnemmondom milyen márkájú pillangószelep tisztító spray, lehet, hogy csak szmötyitől szorulva jár és a kosztól a nyitásszögnek nem megfelelő az áteresztés sem, az okozhat ingadozó alapjáratot is meg elszálló CO2-t egyben."

Aha tudom miről beszélsz. Azt általában mindig tisztíttatom ha nincs rá ok akkor megnézetem a téli dolgokkal együtt, de a minimális ingadozás akkor is megmarad.

Tényleg azt el is felejtettem, hogy mostanában olyat szokott csinálni, hogy mikor menet közben kiveszem üresbe ahogyan a lámpához érek, a fordulatszám leesik kb 600-ra, de ha nyomok egy kis gázt visszamegy a helyére. Gondolom ez is összefügghet az alapjárat-co2 hibával.

2014. okt. 7. 14:47
 13/16 A kérdező kommentje:

"Na csak mert VW-nél gyakori típushiba a Bosch légmennyiségmérő halála, ha az döglődik,"

Nekem ez nincs benne, mert ez még a legelső, legminimálisabban bonyolított megoldású motor.

2014. okt. 7. 14:50
 14/16 A kérdező kommentje:

"Azért még megkérdezném, üzemmeleg és hideg motorról is ez a magas CO2 jön?"

Melegen biztosan rossz, de hidegen igazán nem lehet megmondani mert azt az ecu vezérli szabályozatlanul....szóval igazán nem lehet viszonyítani.

2014. okt. 7. 14:53
 15/16 A kérdező kommentje:

"Na csak mert VW-nél gyakori típushiba a Bosch légmennyiségmérő halála, ha az döglődik,"

Nekem ez nincs benne, mert ez még a legelső, legminimálisabban bonyolított megoldású motor."

Bár valószínű, hogy a szívócsonk jeladó ennek a megfelelője.

Amit talán nem is tartok kizártnak, hogy okozhat ilyet, vagy összefügghet a levegőszűrővel.

2014. okt. 7. 15:15
 16/16 Wadmalac ***** válasza:
Szerintem jó helyen tapogatózol. Szinte biztos, hogy a beszívott levegő menyiségével vagy annak a mérésével lesz a gond.
2014. okt. 8. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!