Thepityu kérdése:
Megérné autót vennem?
Figyelt kérdés
Most tömeg közlekedéssel járok 1óra vonat+ 1 ora villmos .A munkaidö 10 óra,tehát 5 kor indulok,és fél hétre érek haza.
Autoval napi 72 km ert kéne menni.Nettom 140e szerintetek megérné autóval?
2014. okt. 6. 06:36
1/13 anonim válasza:
Ha csak a benzint számolom, az legalább napi 10 liter (2*72 km), 20 munkanapra 200, ami jelenleg 84 ezer Ft alsó hangon.Több mint a fele fizetésed, és az egyebekről még nem is beszéltem. A bérleteid nagy részét pedig jó esetben fizeti a céged.
2/13 anonim válasza:
Nem könnyű válaszolni. Ha van annyi pénzed, hogy kifizess egy autót (plusz átírás), akkor még van egyéb költség is. Nemcsak benzin, adó, biztosítás, karbantartás. Időt nyernél, de csinálj mérleget, hogy mennyivel lenne több az utazási költséged a mostaninál, és a megnyert idővel állítsd szembe. Minden jót.
3/13 anonim válasza:
sztem az inkább 72km oda-vissza (2x36). Ekkora távot 5L-ből meg lehet járni naponta. kérdés, a cég ahol dolgozol mennyi benzinpénzt támogatna?
4/13 A kérdező kommentje:
Igen oda vissza 72 km, és 15 ezerrel szálna be.
2014. okt. 6. 17:44
5/13 anonim válasza:
Megoldhatod úgy, hogy veszel egy kis fogyasztású autót, ami pl. 5.0 litert fogyaszt, 72 km-re megeszik kb.1400.-Ft értékű üzemanyagot. De le is rakhatod egy utadba eső P+R parkolóba, és onnan BKV. Számoljál, osszál-szorozzál. De persze biztosan tudod, hogy az autózást egyéb költségek is megszépítik! De ismerősökkel is lehet kooperálni, és azáltal is csökkenteni lehet a költségeket.
6/13 anonim válasza:
Szerimtem meg érné,föleg ahogy mondod 15.000-el be szál a cég egyszerü kiszámolni max napi 2000ft talán még annyi sem,20-22 napot dolgozol 40-42.000ft a benzin, ebböl 15 ezret a cég áll már nem olyan sok...még mindig jobb mint tömegközlekedni nem vagy idöhöz-menetrendhez kötve
7/13 anonim válasza:
oké, minusz 25-30 ezer ft havonta a benzin. és a többi? egy swiftnek is a kötelezője 20 körül van (persze ez sok mindennek a függvénye, de sacc/kb ennyi körül van) + teljesítmény adó éves szinten max egy 10es. és a szervízről még szó sem esett. így azért már más a leányzó fekvése. ha egy ekkora kaliberű többletet kibír a kasszád, akkor vágjál bele. azért nem mindegy, hogy azt a napi 70km-t 4 vagy 1.5 óra alatt teszed meg.
8/13 anonim válasza:
Oké, tényleg szarul számoltam, legyen csak havi 40 a benya, amiből még mindig 25 a tiéd. Kopó alkatrészek, adó, biztosítás, szerintem akkor se éri meg így!
9/13 anonim válasza:
Ha 10 óra a meló, akkor hány napot dolgozol egy hónapban?
10/13 A kérdező kommentje:
20 napot
2014. okt. 7. 06:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!