Nikon D3300-ról vélemények, tapasztalatok? Megerné ilyet vennem, ha (lent)?
Ebben az esetben nem lenne értelme. Nem tudnád kihasználni. Nem a drága gép készít ugyanis jó képeket, hanem a fotós. Ha a fotós nem tudja kezelni a gépét, nem ismeri a szakmát, nem tudja mi miért történik, akkor a milliós géppel is szar képeket fog(sz) készíteni.
Előbb tanuld meg a szakszavakat, mi micsoda, és majd utána akarj komolyabb felszerelést venni.
Ha akarsz vele foglalkozni, megéri, ha nem, akkor felesleges pénzkidobás.
Én sem értettem hozzá, amikor anno vettem egy 1000d-t, mégis megtanultam, mert gyakorlatban nekem jobban megy.
Felegleges erre hallgatnod, hogy nehogy gépet vegyél a kezedbe, amíg el nem olvastám 100 könyvet a témában. Ha érdekel a fotózás, vedd meg, kezdj el tanulni és gyakorolni. Ha csak kattogtatni akarsz, ahhoz felesleges.
60 éves tapasztalatom szerint a gép tudása elősegítheti a kísérletező kedvet. Igaz amit írtak előttem, jó fotót jó felkészültséggel, egyéni látásmóddal gyegébb géppel is lehet csinálni. Egy komolyabb, drággább gép sok beállítási lehetősége még akadály is lehet. Célszerű, ha a fotós és a gép tudása együtt novekszik. A D3300 nagyon jó gép, sok mindenben veri a sokkal drágább gépeket is. Nagyon ajánlott kezdőknek is. Van teljesen automata módja is, félautomata, teljes manuális, sőt oktató (Guide) üzemmódja, ami szöveggel, képpel elmagyarázza, beállítja, hogyan készíthető pl. esti portréfelvétel.
Ha komoly a szándék ajánlom, szuper képek készíthetők vele , dde fel kell készülni, hogy új, fényerősebb objektívet kell vennivenni ha még jobban tágítani akarjuk lehetőségeinket, 100-300 k forintokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!