Vettem egy autót nyár végén, alapból téli gumi volt rajta. Egyik ismerős azt mondja nem jó már, ki van keményedve, másik azt mondja hogy jó. Mi a megoldás? Vegyek most télre másikat és ez jó lesz nyárra? Vagy fordítva?
Ránézésre biztos meg lehet állapítani, hogy "kikeményedett-e" a gumi! :D
Sokan gondolják, hogy a nyári melegtől tönkre megy a téli gumi, de gondoltam szólok, hogy sokkal magasabb hőmérsékleten vulkanizálják a gumikat, mint ami nyáron éri!
Az én javaslatom, hogy nézd meg a profil mélységet, és a DOT számokat: ha legalább 5 mm-es profilja van, valamint a DOT szám alapján nem régebbi 6-8 évnél (többek szerint 5-6 évnél) akkor nyugodtan használhatod még a télen, tekintve, hogy mostanában még hó is alig esik az ország nagy részén!
Szerintem.
"Sokan gondolják, hogy a nyári melegtől tönkre megy a téli gumi, de gondoltam szólok, hogy sokkal magasabb hőmérsékleten vulkanizálják a gumikat, mint ami nyáron éri!"
És a vulkanizálás hány hónapig/évig tart? Ez alatt folyamatos mechanikus terhelés és UV-fény is éri a gumit?
Mert szerintem nem... A válasz többi részével egyetértek.
Kérdező, mérj profilmélységet és nézd meg a DOT-számot! A gumi oldalfalán van feltüntetve, egy 4 jegyű számot keress!
"És a vulkanizálás hány hónapig/évig tart? Ez alatt folyamatos mechanikus terhelés és UV-fény is éri a gumit?"
Mert a nyári gumit nem éri UV sugárzás ugye? Oszt' az miért nem megy tönkre tőle, a téli meg miért igen?
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!