Trabant 601 sokat állt (2-3 év) és alig tekeri a motort az önindító. Saruk nagyon felmelegednek, mi lehet a gond?
ha nagyon melegszik a saru, akkor lehet nincs rendesen érintkezés, és a nagy áram miatt melegszik.
Az hogy lassan tekeri....sajnos lehet szorult motor is.
Önindítót szétszedtem darabokra, megtisztítottam belül, megolajoztam a tengely végeit, kinyomó szerkezetet, nagyon baba lett! Akksira kötöttem és sokkal erősebben forgat, jobban kipörög, saruk-kábelek nem melegednek. Autóba szerelve viszont meg se mozdítja a motort, szval a blokkon belül lesz a gond...
Érdekesség, hogy a kuplungot benyomva (üresben) még nehezebben indul, holott elvileg könnyebben kéne. Lehetséges, hogy összetapadt belül valami? 75w90 váltóolaj való bele, de ha beleteszem az újat úgy, hogy a régi olajsárral keveredik, ami az alkatrészeken lehet, akkor megint adtam a szarnak egy pofontot...
A brigéciolt öntök bele, és azzal kitisztítom a blokkot, az szakszerű lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!