Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Trabant 601 sokat állt (2-3...

Trabant 601 sokat állt (2-3 év) és alig tekeri a motort az önindító. Saruk nagyon felmelegednek, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Új akksi (még rá is bikáztam), vagy az önindító szar (szénkefe, stb...), vagy a blokkon belül van valami gond (túrós váltóolaj, főtengelycsapágyak..stb.). Levettem az önindítót és szabadon is megtekertettem, szépen felpörög, bár nem ránt nagyot, mikor elindul. Nem akarok rá költeni egyátalán, mert nem az enyém, de már itt rohad évek óta és ha mondom havernak, hogy elindul, akkor tuti elvinné végre...

#váltó #önindító #Trabant #Trabant 601 #váltóolaj #trabant 601 önindító #trabant blokk
2014. okt. 2. 10:24
 1/3 anonim ***** válasza:

ha nagyon melegszik a saru, akkor lehet nincs rendesen érintkezés, és a nagy áram miatt melegszik.

Az hogy lassan tekeri....sajnos lehet szorult motor is.

2014. okt. 2. 12:39
 2/3 A kérdező kommentje:

Önindítót szétszedtem darabokra, megtisztítottam belül, megolajoztam a tengely végeit, kinyomó szerkezetet, nagyon baba lett! Akksira kötöttem és sokkal erősebben forgat, jobban kipörög, saruk-kábelek nem melegednek. Autóba szerelve viszont meg se mozdítja a motort, szval a blokkon belül lesz a gond...

Érdekesség, hogy a kuplungot benyomva (üresben) még nehezebben indul, holott elvileg könnyebben kéne. Lehetséges, hogy összetapadt belül valami? 75w90 váltóolaj való bele, de ha beleteszem az újat úgy, hogy a régi olajsárral keveredik, ami az alkatrészeken lehet, akkor megint adtam a szarnak egy pofontot...

A brigéciolt öntök bele, és azzal kitisztítom a blokkot, az szakszerű lehet?

2014. okt. 12. 14:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Na megoldódott a probléma! Valóban a blokkban volt valami összetapadva, sebbességben tologattam pár métert, utána olyan szépen pörgette az önindító, hogy az álomba illő!
2014. okt. 12. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!