Többféle Simson töltőtekercs van? (Bővebben lent)
Egy Simson S51 B-ről van szó.Először is a felépítése elektromosan egy kicsit egyedi.Tehát Simson robogó(roller)gyújtás kapcsoló van benne,illetve annak a töltő illetve index egysége,(ELBA 4 sarus)a hozzá való egyenirányítóval,szintén( 4 sarus Graetz híd). Na most a gond az hogy a bekötési rajzon megadott séma nem működik,egyszerűen nincs töltés.Ugyebár töltőtekercs egy-egy kivezetését rákötjük a Graetz híd váltakozó áram szimbólumára,a Graetz negatív saruját testre kötjük a pozitív pedig megy az ELBA 59B sarkára.
Probléma:Ha így kötöm be egy deka töltés nincs.Tehát a töltő tekercs két szála között nem lehet feszt mérni.De viszont külön a az egyik vezeték és a test között 17-18 volt,a másik vezeték és a test között kb olyan 6-7 volt mérhető.Ha rajz szerinti bekötést alkalmazom zárlatba kötöm,így nem ad egyenáramot,így nem tudok továbbhaladni hogy jó-e a feszültségszabályzó-e vagy nem.Én úgy tudtam hogyha a töltőtekercs két szála közé egy izzót rakunk akkor annak világítani kell,már a rajz szerint.A rajz pedig biztos hogy jó.
Kérdés:Az nem lehet hogy nem ehhez a az ELBA feszültségszabályzóhoz való a töltőtekercs?Vagy esetleg nem jó a tekercs?Vagy az egyenirányító?
Úgy látom rajz terén jó nagy a katyvasz, szerintem inkább méregess, az ELBA bekötés pedig csak irányadó legyen...
:)
Ami még eszembe jutott:
vagy két fajta ELBA létezik, vagy tökmindegy neki az egyenirányítás, és akkor a graetz kimaradhat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!