Volkswagen Passat B5 első autónak?
Nagyon megtetszett a B5 Passat. Eddig ismerősöktől csak jóüt hallottam róla, hogy alacsony fogyasztás mellet viszonylag erős.
Lehetőleg 1.9 TDI 110 LE motorral szeretném.
Mi a véleményetek róla?
(típushibák, fenntartási költség, mire éremes odafigyelni vásárláskor, kb mennyi lenne a biztosítás, megbízható-e, van-e hozzá alkatrész, stb)
Rosszindulatú fikázók kíméljenek!
" tönkre szokott menni a kettős tömegű lendkerék, a turbó is tönkremehet"
Azért nem olyan gyakran mennek azok tönkre, 100k meg amúgy is kevés rá. Ezeknek az átlag "élettartama" 300-400 000km között mozog. Ha épp nálad térdel le, az szívás, de utána megint ennyi eseménymentes következik.
A futómű az inkább problémásabb. A kettős keresztlengőkaros futóművet nem hazánk útjaira tervezték, anyagárban a felújítás 100-130k között.
Szerintem arra figyelj, hogy ne egy kivikszolt, de lelakott foscsomót vegyél. Az óraállás nem lényeges, ha nincs benne minimum 3-400 000km akkor úgy is meg volt már tekerve ( akár többször is ). Motor,futómű, kasztni és a beltér legyen lehetőleg jó állapotú. ne legyen sehol tákolás,kábelkötöző vagy bármi hasonló. Ha átnézéskor sem derül ki komolyabb baja, akkor nem lesz egy pénztemető.
"Ezeknek az átlag "élettartama" 300-400 000km között mozog."
Miért, talán azt hitted, hogy egy átlagos Passatban kevesebb van?
Abban lehet igazad van, hogy 100k nem lesz elég.
Köszönöm szépen a segítséget!
Még azt meg tudnátok mondani hogy a biztosítás KB mennyire jönne ki kezdő jogsival?
A biztosításhoz ott a Netrisk.hu. Személyre szabottan ki tudod kalkulálni mennyi lenne.
"Miért, talán azt hitted, hogy egy átlagos Passatban kevesebb van? "
Én tisztában vagyok vele mennyi van ezekben. Itt talán nem is nagy probléma, ha már 400k-nál többet mutat az óra, mert akkor már 95% eséllyel túlesett a jelentősebb költségvonzatú szervizeken.
Nem feltétlenül van a B5 Passatokban 300.000-400.000 km!
Nekünk egy 1997-es modell van, miénk újkorától fogva és 180.000 km van benne, teljesen szép állapotú.
"Nem feltétlenül van a B5 Passatokban 300.000-400.000 km!
Nekünk egy 1997-es modell van, miénk újkorától fogva és 180.000 km van benne, teljesen szép állapotú."
Jogos, tényleg sokan vannak, akik nem utaznak olyan sokat az autóval, de 100 dizel Passatból 1 ilyen. Aztán ti is eladjátok lehet egyszer, és valaki beleteker 3 év alatt 300 ezret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!