Odadtam haveromnak a motor es 2 en ultek rajta elkaptak oket! Mit kaphatok? Lent tobbi
Azt hittek loptak es felkerestek engem mondtam hogy az enyem a motor es tudtam rola nics jogsija nem irtatak semmi papirt veluk ala se velem
ahol elkaptak oket elvittek a motoert es hazajottem vele jogositvanyom van
Ha tudtad hogy a haverodnak nincs jogsija, akkor te is megütheted a bokád
(4. § (1) Járművet az vezethet, aki
a) a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
b) a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
c) a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.
(2) A jármű vezetését az üzemben tartó nem engedheti meg, illetőleg a vezető nem engedheti át olyan személynek, aki az (1) bekezdésben meghatározott feltételeknek nem felel meg.).
Nem tudom mekkora motor volt (50ccm-es robin nem szállíthatsz utast, felette már igen), de ha 50-es, akkor nem csak a jogsi nélküli járművezetés miatt fog felelni.
Tiszta vagyok mint a hó nincs jogsija haveromnak se nem szallithat utas simsom van azt adtam oda
Rendorok csak papirt se adtak semmit jogsimat kertek el csak 15 eves vagyok nincs anyagi haterem
Pedig ez neked is 50 000 forintodba fog kerülni, nem csak a haverodnak. KRESZ tanfolyamon is elmondják, hogy büntetés terhe mellett lehet csak a vezetést átengedni arra engedéllyel nem rendelkező személynek. Majd a haverodon levered.
Miért adtad oda neki, ha tudtad, hogy közúton is fogja használni?
miert nem mondtad, javitani volt naluk, az apja nezte meg.
aztan mar nem is kothetnek beled...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!