A Wolkswagen Passat mennyire megbízható a Toyota Corolla Verso-hoz képest?
A Passatnak vannak típushibái?
Mindig azt gondoltam, hogy a Wolkswagenek megbízhatóak, de elbizonytalanított,hogy sokkal több eladó van belőlük,mint a Toyotából.Ezért kérdezem!
Köszi!
nos, toyota Japan...a japan mindig is jo volt...de a vw azert mindig is vw marad :) minden autonak vannak tipushibai...de ezt el kell fogadni...
amit az elottem szolo irt: nepitelet...az egy naon jo oldal, sok jo tapasztalat van....
kerdes meg,h disel vagy benzin, kombi/nem kombi....sok tenyezo van, ami meg szamit a dontesben...3 literes benzines passatnal mindenkepp jobb a corolla :) bar ha van sajat benzinkutad, akkor mehet a passat...
1,9 tdi vagy pd tdi a legmegbizhatobb motorok egyike...es akarmit is tud a toyota, a passathoz olcsobb lesz az alkatresz, mint a toyotahoz....japan kocsialkatreszek dragak, viszont kevesebbet hibasodnak....igaaz en nem toyota, hanem mazda parti vaok :)
mikori passat?
Amúgy NEM nem megbízhatóbb.
Több van belőle eladó, ezért olcsóbb is.
A futóműve az "újnak" nos, az egy az egyben a régié, semmi változtatás, ezek mellett sajnos nem túl kompatibilis a magyar utakkal. (van olyan ami visszajáró vendég, úgy 30. 40. ezer kmenként)
az 1.9 Tdi, hmm tekintve hogy ez a konstrukció már egyedül vásárolhatna alkoholt tényleg jó. Viszont idegesítő és orvosolhatatlan problémái között van a folyamatos olajfogyasztás (tekintélyes mennyiségben) hogy ezt cifrázzad, valószínüleg, az eladó EZT tuti nem fogja mondani, így majd akkor jössz rá ha mentél vele 200-300kmet. a 2.0Tdi az új passatban (főleg a koraiak) nos egy az egyben kuka.
Mindenben elveri a corolla verso.
Szerintem egy a lényeg, hogy milyen tulaja volt eddig.
A világ legmegbízhatóbb autóját is tönkre tudja vágni egy f@szkalap aki azt hiszi, hogy az autóval csak menni kell...
Vw Passat, volt Passatom leírom a problémákat. Toyotával nem dolgoztam sejtésem nincs.
VW motor 1.9 es pdtdi, ennél idényesebb motorral nem találkoztam, ügyes erős a kicsike, de amikor szétszedtem elbámultam, gyorsan összeraktam és eladtam. Ilyen 1 cm széles főtengelycsapágyakkal spékelt motorra előzgessek én ? elég nem megbízhatónak tünt. Kaszni ok, kényelmes, nagy, futőművet javítani bankot kell vásárolni, aminek kimeríthetetlen számlái vannak.
kb ennyi.
Pár hete van corolláa versonk. Úgyhogy többet majd később mondhatok, első kézből. Olvass népítéletet a totalcar.hu-n, vagy felhasználói véleményeket az autonavigator.hu -n. Én Zafirával hasonítgattam,hónapokig. Teszteket olvastam,véleményeket. Toyotáról a legrosszabb amit mondtak,hogy az 1,6-os benzinmotor kevés a kasznihoz,és néha gyengécskének tűnik a 110 ló. Ezen kívű,állítólag drágábbak az alkatrészek, cserébe "nem kell szervízbe hordani,mint a sok NÉMET CSODÁT"... asszem népítéletes beszólás :)
Én végignéztem a szervízköltségek listáját egy márka szervizben (ami ugye nem sufnituning)és nem tünt elfogadhatatlanul drágának. Főleg úgy,ha a kötelező látogatásokon felül nem fogsz szervíz fele járni a Corollával.
Hát egyelőre kb ennyi. A Corolla kényelmes, igaz a tesztelő szövege,hogy"mintha az anyaméhben lennél".
Ami meg a német autók(ti. VW) hibátlanságát illeti... Mercedes egyik kisbuszáról írták: "Ha hitlernek ilyen autót gyártott volna a merci,lelöveti a fél gyárat. kopogó műanyagok, pár év utn zörög,lötyög"... na ebből mire következtessen az ember? Kolléga felesége brit Vauxhall forró drótnál fogadta a hívásokat pár évig. Azt mondta: soha az életbe ne vegyek Opelt(ami ugye sose kop el...egy fenét). És ez is német.Persze nem VW. Toyotáról rosszat nem hallasz szinte soha. Főnök a 20 éves Toyotáját nem cseréli le,mert megy mint egy svájci óra, van benne több mint félmilla km. Szóval nem tudom... olvasgass teszteket, és főleg Népítéletet meg autónavigátor.hu-n felhasználói véleményeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!