5000-res fordulaton egy robogó?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Vásároltam egy SYM JET SPORTX SR50-es robogót, ami karburátoros és aprilia blokkos, na mindegy nem is ez a lényeg, hanem az, hogy én nem értek igazán a motorokhoz (hogy miképp miért így van ami van a motor esetében) ... Nos tehát a kérdésem az lenne, hogy 5000-res fordulaton kezd el fogni, tehát addig semmit nem csinál ... (Aki nem érti annak csak annyit így zárójelben, hogy 5000-res fordulaton kezdi a kereket megpörgetni).
Ez így normális?
(Tulajdonképpen a robogót munkahelyre járás céljából vásároltam)
2014. szept. 20. 14:08
1/11 anonim válasza:
Normális. Bár lehet kicsit magas, nem volt még robogóm és szerencsére nem is lesz. Lényeg hogy olyankor a variátorok lépnek működésbe. Ha magas a fordulat, akkor a variátor cseréje minden bizonnyal megoldja a problémát, és alacsonyabb fordulaton is elkezd menni, mondjuk 3-4 ezresen.
2/11 anonim válasza:
Azt mondja Aprilia blokkos ... xD. Veled is megetették a kínai sz*rt, gratulálok.
3/11 A kérdező kommentje:
Nekem megmondom őszintén ezt mondták, de viszont megvan az olasz forgalmija, és kétlem, hogy Olaszországból vásárolt "SYM" márkájú motor kínai lenne. A fickó azt mondta utána olvasott és kezdett bele ebbe a blokkos hülyeségbe, tehát valószínűleg rosszat nézett (remélem).
2014. szept. 20. 14:33
4/11 anonim válasza:
Normálisnak mondható. Amúgy igaza van az előttem írónak, ez nem Aprilia blokkos, hanem Aprilia licenc blokkos kínai utánzat. Ami azt jelenti, hogy a gyártó kínai cég vett egy olasz blokkot, és megpróbálta lemásolni. Ez általában vagy jól sikerül nekik, vagy nem. Sajnos az esetek többségében nem.
5/11 A kérdező kommentje:
Értem, hát nagyon szépen köszönöm.
2014. szept. 20. 14:45
6/11 kata kata válasza:
Nézd meg a szíjat,hogy mennyire van elkopva.Ha kopott cseréld ki.Tehetsz bele könnyebb görgőket alacsonyabb fordulaton fog indulni.És végül a kuplung ferodol vastagságát is nézd meg,hogy mennyi van még rajta,ha túl kopott,égett akkor csere.
7/11 anonim válasza:
az nem normális ,ha a szíj vastagsága megvan, majdnem 1 mm-ert kopott szíjnál nálam elég magas fordulaton indult a motor, most cseréltem szíjat , kis gáz még fel se pörög de már indul , szerintem elég kopott szíjjad lehet, és azt cseréld , ne hanyagold el, mert nem tesz jót ha elszakad
8/11 anonim válasza:
[link] másik kuplungrugó kell bele, h elöbb fogjon, de itt azt irják 4300 körül normális, az 5 ezer se vészes
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ha időm úgy adja nekiállok szétszedni ... Még így annyit erről az egészről, hogy mikor az előző tulaj megvette, akkor megállt neki egyszer a motor. Ráköltött kb. 25.000 Ft-ot és még megcsinálták vett egy másikat, ugyanis ő szeretett volna motorozni (ugye nyár, és szezonja van)... Na tehát nem okozhatja a magas fordulatot esetlegesen egy még ki nem kopott, be nem járatott új alkatrész?
2014. szept. 21. 12:04
10/11 kata kata válasza:
" Na tehát nem okozhatja a magas fordulatot esetlegesen egy még ki nem kopott, be nem járatott új alkatrész?" Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!