Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autó megvétele előtt autószere...

Autó megvétele előtt autószerelővel átnézetni. Gyakori kérés a vevőktől?

Figyelt kérdés

Árulom az autómat és az egyik érdeklődő azt kéri,hogy mielőtt megvenné,vigyük el egy autószerelőhöz átnézetni.Ő állja a dolgot,de én nem tudom mit tegyek.Az autó teljesen jó,de mi van akkor,hogy ha ott kiderülnek dolgok,amiket még én se tudtam.Meg amúgy is normális dolog ez így?

Nem tudom számít-e,de 23 éves lány vagyok.

2014. szept. 17. 15:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Amikor használtautó vásárlásra adtam a fejem én is el vittem felméretni, ez természetes. Ha az eladó húzta a száját a kérésemre, akkor már telefonban elköszöntem tőle, néztem a következőt...

Felső kategóriás sok milliós autóra ez különösen igaz, mert ott a rejtett hibák javítása is felső kategóriás összeg... a szopórollert senki sem szereti gondolom Te sem...

Ja és mindenkinek ajánlom nézesse át előtte, sok a visszatekert órás járgány, épp eladásra összetákolva! Nekem is ajánlottak olyan autót, ami felmérésen derült ki, hogy egy élő halott, gtk-ból feltámaztott bontószökevény. Igaz én is hibás vagyok az elvesztegetett időmért, mert később kiderült már a hirdetésből is gyanús lehetett volna, ugyanis a képeken is látszó motor ebben a típusban nem volt, csak faceliftes változatba...

2014. szept. 17. 19:17
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező, 23 éves lány vagy, kulturáltan válaszolok, de érzékeltetem a helyzetet:

"De ilyen érdeklődővel én inkább nem foglalkozom"

És akkor mi van? Komolyan kérdezem. Hogy Te, mint eladó, mivel foglalkozol, az engem, mint vevőt, nem hat meg. Tényleg nem. Komolyan :-) Fejre is állhatsz, nem tudsz érdekelni.

A használtautó piac jelenleg olyan, mint az ingatlanpiac. Iszonyatos túlkínálat van (Javaslom guglizásra: kereslet-kínálat összefüggései).

Mit jelent ez? Azt, hogy a vevő diktál. Nézd, te mint eladó mondhatod nekem, hogy "De ilyen érdeklődővel én inkább nem foglalkozom". Ezt mondod. Mit csinálok én, mint vevő? Mit csinálok? Elmondom, mit csinálok: Felhívom a másik 10, 100, 1000 stb. eladót, aki ugyanilyen - nem tudom, érted-e, ezért leírom - ugyanilyen - vágod, ez mit jelent - ugyanilyen - típusú gépjárművet kínálja ladásra hasonló paraméterekkel. Ha ő is hisztis, őt is telibesz... ignorálom, hívom a harmadikat, tizediket, századikat, ezrediket. Végtelen a sor, vágod?

Annyian kínálnak eladásra használt autót, hogy egy percet sem vagyok hajlandó olyan eladóval foglalkozni, aki nem úgy táncol, ahogyan én fütyülök. Én, mint vevő 3 perc alatt találok ugyanolyan eladásra kínált gépjárművet, mint a tiéd. Te, mint eladó, meg várhatsz a következő vevőre. Sok sikert, és kitartást kívánok.

Szóval érezd át a helyzetet. Nem te vagy a nagy király. Tényleg nem. Nehéz elfogadni, de majd belejössz. A vevő diktál. Mindig a vevő diktál. Mert neki van pénze. Neked csak egy terméked van, amelyet a vevő mástól is beszerezhet.

Sok mindent vásároltam már. Nem kell vásárlóként túl sokat törnöd magadat. Megvakarod a bal herédet, és azt mondod: nem kell. Az eladó először büszkén arcoskodik, aztán visszább vesz, végül felhív, hogy ööö... hát átgondolta ő ezt a dolgot, kéne a pénz, izé, hozé, ecet, babkaró. És hát nálam van a pénz, én vagyok a nagy király. Ez van, majd megszokod.

Remélhetőleg vagy annyira intelligens, hogy tudtam neked segíteni.

2014. szept. 18. 00:03
 13/16 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam is,engem az ilyen érdeklődő nem érdekel!Nagyon kedves voltam vele és amint megkért erre a dologra,én rögtön azt mondtam,hogy természetesen,beleegyezek.De a megbeszélt időpontban nem jelent meg megtekinteni az autót.Ezért sem fogok foglalkozni vele.

Voltam már vevő én is párszor,mint már írtam,nem ez az első autóm,de még soha nem vártam el senkitől,hogy úgy ugráljon,ahogy én fütyülök,mert megvakarom a herémet és van 100 másik autó,mert nekem van pénzem,ezért király vagyok.Szánalmas vagy!El tudom képzelni,ahogy ülsz a géped előtt,egy 160 cm magas,100 kg-os,szemüveges,kopaszodó kis emberke,akinek csak annyi öröm jutott az életben,hogy ismeretlenül fiatal lányokat oktasson ki.De ha neked ez jól esett,akkor egészségedre!Boldog vagyok,hogy segíthettem neked!

Végezetül pedig nem vagyok rászorulva arra,hogy bárki körül ugráljak.Kedves vagyok és segítőkész,de attól nem leszek kevesebb,mert most eladó vagyok.Szerintem egyenrangú emberek vagyunk.De az se gond,ha nem adom el egy hét alatt az autómat,mert azon kívül,hogy kicsit meguntam,semmi bajom nincs vele.Ilyen eladó is van,nem csak olyan,akinek nagyon kell a pénz.

2014. szept. 18. 09:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, ésszel érvelj, ne személyeskedj teljesen ismeretlenül. Tanácsot kértél és kaptál. Senki nem támadta a személyedet. Egy nagyon alapvető gazdasági összefüggést írtam le: a hiánygazdaságokat nem számítva mindig az eladó keresi a vásárló "kegyeit".

Hogy az itt kapott tanácsokat hogyan hasznosítod, az már a Te dolgod. Viszont tanulj meg különbséget tenni a komolytalan vásárló és a fizetőképes kereslet között.

2014. szept. 18. 10:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Rosszul csináltad.

Semmi gond nincs azzal, ha a vevő át akarja nézetni az autót. De nem ígérünk meg neki fűt fát, hanem megmondjuk, hogy a gumipuma utca 7 szám alatt lakom, ide el tud jönni, megtekinti az autót személyesen ekkor és ekkor és ha tetszik neki akkor EGYÜTT elmehetünk bármelyik általa kiválasztott szervízbe.

Nem viszek semmit sehova bemondásra, mert akkor lyukra futsz.

2014. szept. 18. 10:13
 16/16 anonim ***** válasza:
23 éves lány, de már a negyedik luxusautóját adja el. Kamuszagot érzek.
2014. okt. 11. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!