Suzuki Swift 1.3 turbo?
Sziasztok!
Csak nekem fordult meg a fejembe hogy 1.3as Switftbe, turbot szeretnék rakni?
Aki esetleg már meg előzött , az le írhatná mennyire valósítható meg és mennyire költséges.
Köszönöm
Új swift vagy régi?
Ha új akkor érdemesebb venni egy bontott 1.6 sport motort, az alapból 125 lóerő, és ki lehet bírni az a 150 ezres plusz költséget, mert abból lazán ki lehet hozni 250 lóerőt is, 1.3-ból meg max. 200-at.
Amúgy ha magadnak vásárolgatod össze okosban az alkatrészeket olyan 5-600 ezerből meglehet minden ami kell a turbósításhoz anyagköltségen. Plusz ugye a munkadíj ami drága meg a legdrágább az írható motorvezérlő.
Számolj inkább 1 millióval és nem ér meglepetés. Kérdés hogy megéri-e :D
1.3-as motorból ki lehet hozni 200 lovat. Persze, csak akkor már olcsóbb venni egy alapból 200 lovas autót, mivel mindent, ami az autó meghajtásához kell, ki kell cserélni hogy bírja a terhelést.
Maga a turbósítás sem olcsó dolog, ha itt visszaolvasol nem egyszer elmagyarázzák hogy ez milyen átalakításokkal jár, a végösszeg 1-2 milliótól a csillagos ég.
Igen GTI-n én is láttam már turbót, ismétlem GTI-n.
Annak egész más a felépítése erősebb főtengely, hajtókar dugattyúk stb. tovább DOHC a szelepvezérlés.
Amik nálunk futnak legtöbbje 1.3 8V (ritkán wagon R motoros 16V mégritkább 1.6 16V). És igaza van az egyik előttem szólónak, az nem erre van kitalálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!