Honda Civic 1.6 160 hp turbossá tételéhez mik az alapvető alkatrészek amik még kellenek?
Ugyan, az E-Bay-en van Civik Turbo Kit, valami 120 000Ftnak megfelelő dollárért és attól már legalább csillió lóerő lesz a kocsiban :D
( amúgy kajak van ilyen, gondolom van akit be lehet vele húzni :D ).
Ahogy előttem írták az első és legfontosabb dolog, az egy talicskányi Deák-igazolvány. Talán annyiban nem értek egyet, hogy akár meg is állhat a mutatvány 2-3 millió között, a többiben teljesen igaza van. Gyakorlatilag adott egy blokk, amiből teljesen új motort kell építened.
maga a motor átépítése szerintem kijön1-másfél millióból. Csak ha jót akarsz akkor ott van még a többi, kupplung mindenképp ajánlatos szerintem, de gyári váltókat, féltengelyeket is lehet cserélgetni szerintem utána elég sűrűn, meg nem árt ha van rajta jó fék.
Ma a motor turbósításhoz kell egy turbós leömlő, a feltöltő, nagyobb injektorok, meg az elektronika átprogramozása. illetve a csövezés a turbótól a szívósorig, meg a turbóhoz az olajzásnak. ez így megállna pár százezerből, csakhogy ez nem lesz így tartós, ha érdemben akarsz teljesítményt. Mondjuk kérdés még hogy kell-e kompresszuócsökkentés, mert az ilyen motorok mint a VTI alapból elég magas kopmressziójúak, ami nemjó amikor ott van akár fél bár töltőnyomás. De ha tartósat akarsz, akkor ahogy írták bele kell nyúlni a motorba, olyan dugattyúk, hajtókarok és főtengely kell, ami bírja azt az igénybevételt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!