Nyáron a téligumi nem tapad jobban mint nyáron a nyárigumi?
Figyelt kérdés
Tehát kb 3 éve télen nyáron a téligumi van az autón. A profilmélysége még bőséges. Mivel a téligumi puhább ezért azt gondolnám hogy nyáron a 30 fok melegben jobban tud tapadni mert puhább a gumi anyaga. De elindulásnál meg rohadt kónnyen kipörög. Pesig nem az autó nagyon erős. De ilyen 1500-as fordulatnál már simán lazán elforgatja a kerekeket. Benzines autó.2014. szept. 8. 05:38
11/27 A kérdező kommentje:
Hát ezek a téligumik 6 évesek. 3 éve folyamatosan rajta van. A nyárigumijai azok 7 évesek. Az utóbbi időben nagyon keveset van használva az autó. Évi 7-8 ezer km.
2014. szept. 9. 05:45
12/27 A kérdező kommentje:
Hát én azt vettem észre hogy rohadt könnyen elforgatja a kerekeket betonon is. Ha még hideg a gumi akkor is. Elrajtolni csak óvatosan lehet.
2014. szept. 9. 05:49
13/27 anonim válasza:
Mert csúszik a gumi, nem tapad.
Ugyanígy csúszik majd, amikor a szomszéd kisgyerek kiszalad eléd, te pedig majd megpróbálsz fékezni.
14/27 A kérdező kommentje:
Lakotterületen 50 felett nem megyek sehol. Most meg 30-as tábla van mindenhol. Aztán 30-al kell menni. Amúgy abs-es. És ha satuféket nyomok akkor sem blokkol be a kerék. Nem csúszik meg.
2014. szept. 10. 05:45
15/27 anonim válasza:
Ne magyarazd mar meg, hogy a te autodra nem vonatkoznak a fizika torvenyei!
Azert hiszed, hogy minden rendben, mert evek ota nem volt nyari az autodon. Egyebkent az abs is csuszashataron igyekszik tartani a gumit, tehat sokkal hatasosabb lenne nyarival.
Beszarnal, ha egyszer osszehasonlitanad a fekutadat teli es nyari gumin. Beszarnal.
16/27 A kérdező kommentje:
Értem én. Nem magyarázom át a dolgokat. De a 7 éves gumikkal amik 3 éve elvannak rakva azokkal se biztos hogy sokkal de sokkal jobb lenne a helyzet. A 6 éves téligumikat nyáron ha összehasonlítanám egy szett zsír új nyárigumikkal. Akkor lehet meglepödnék. De a félig elkopott 7 éves gumikkal se lenne 100-szor jobb szerintem.
2014. szept. 10. 14:44
17/27 anonim válasza:
Nem hat. A kerdes, hogy mi a jobb: venni most olcso nyarigumit, vagy a birosagon magyarazkodni halalos baleset okozasa miatt. Hogy lelkiismeretfurdalasod lesz-e egy kiirtott csalad miatt azt nem tudom, de hogy a gatyad is ramegy - es a szuzesseged a sitten - az biztos.
18/27 A kérdező kommentje:
Most már amúgy is mindjárt tél lesz. És olcsó gumi nincs. Egy szett gumi legalább 60 ezer forint.
2014. szept. 11. 06:02
19/27 anonim válasza:
Igazad van, annyit tényleg nem ér egy-két ember élete.
De ugye ha a kisgyerekedet elgázolja valaki, mert spórolt a gumin és nem tudott időben megállni, akkor majd csak legyintesz, hogy semmi baj, haver, drága a gumi?
20/27 A kérdező kommentje:
Figyelj ember. Az autó keveset van használva és az is szibte lakotterületen. Ahol amúgy is jelenleg csak 30-al lehet közlekedni. Nem nagyvárosban lakok. Hanem majdnem falunak minősül. Kis hely. Kevés az ilyen veszélyforrás.
2014. szept. 11. 15:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!