Mennyire jó az Alfa Romeo 156 1.9 jtd?
2003-as évjárat, 16V, 180.000km, 140Le, digit klíma, distinctive.
Ennyi km-nél milyen alkatrész cserék jöhetnek szóba? A közeljövőben miket kellesz vennem hozzá?
Most cseréltek benne első lengőkarokat.
Autópályán, jó minőségű fő úton használnám, napi 200km.
Valamikor 2003-2004 környékén volt a facelift, csak az utánit nézz. Az első generáció elég macerás volt.
Évi 18k km egy dízellel.. hááát :)
Ha 1.6 TS motorról lett volna szó, akkor csak negatív véleményt írtam volna :) Nem vagyok Alfa párti mert 3 benzinesbe cseréltünk annó komplett motort.
Viszont az 1.9 JTD az jó választás, megbízható, keveset eszik. Tartós motor ha az előző tulaj vigyázott rá. Mégegyszer ennyit simán bír ez a motor. A vezérlésre kérdezz rá hogy mikor volt cserélve és jó olaj legyen benne és légszűrő. Ennyi.
A szokásos kopó alkatrészek, féltengely, lengéscsillapító, lengőkarok de ez minden autónál így van. Az alkatrész viszont drága az Alfához.
Ha próbálod, azért nézd meg a kéziféket meg a kuplungot hol fog. Indulj el vele és tekerd jobbra-balra a kormányt hogy nem-e kattog a féltengely, meg állóhelyzetben a toronycsapágynak nincs e hangja, a motorból esetleg nem e csöpög olaj, főtengelyszimerig, esetleg a féltengely gumiharangja nincs e kiszakadva és minden elektromos berendezés működjön, gumik mennyire kopottak és hogy koptak stb. Ezeket elég gyorsan feltudod mérni.
Sok sikert :)
A 2.4-es jtd mennyivel fogyasztana többet?
Az kijönne max 5.5l-ből? 100-as tempó mellett.
5.5-6 literből megáll,de én az 1.9-est javaslom,
Nagyon orr nehéz a nagy motorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!