Audi vs. BMW vs. Mercedes?
Most attól függ milyen melyik motorok. 20-25 éve más volt a felállás. Az első válaszan az az e220 dízel nagyon megy az valami elírás. a 143 lovas 220 CDI az télleg jó, de az nem volt még 23 éve.
a régiek kötzül egyértelműen a mercedes Om dízelmotorjai viszik a prímet, meg az audinak a 2.5 TDI-je. Ez a legelső TDI, 90-től gyártották, még soros 5 hengeres motor, tehát tök más, mint a későbbi 2.5 V6 TDI, ami egy betegágy, főleg facelift előtti évjáratokban. Tehát régen a BMw motorjai voltak szarabbak, név szerint a 24d, 24td, 25 td, 25 TDS, 18 TDS motorok. utána fordult a kocka, az audinál ahogy az 5 henger helyett jött a V6 TDI, azok voltka a szarok, ekkor meg a BMw-nek már a D jelzésű motorjai jöttek ki, 20d, 25d, 30d, és ezek meg már jók voltak. A mercedes motorjaival nem volt különösebb gond szerintem sose, ott a 90-es évek közepétől más bajok voltak, úgy mint elektronikai, és korróziós problémák.
az 1.9-es TDI audi/vw motorok nagyon jók voltak, még a PD TDI se rossz, főleg az 1.9-esek. Manapság pedig szerintem egy kutya a három. Kiforrottak már a konstrukciók, az audinál is már a 3 literes V6 TDI-nek többedig változata van, most már 11 éve létezuik az a motor, a BMW d jelzésű motorjai úgyszintén.
Az 1.9 TDI tényleg legendásan jól sikerültek. Főleg a 90-110 lóerős, a 130 lovas PD motorokra panaszkodnak a PD elemek meghibásodása miatt, de én attól kipróbálnék egy 130 (vagy egy 110 lovas) C5 -ös A6 -os Audit :) Vagy még a régebbi A4 -esekbe raktak ilyen motorokat. A 2.5 TDI -ről csak rosszakat hallottam.
A BMW régi TDS motorjairól szintén csupa negatív dolgot hallottam. Ám tapasztalat szerint, az E60 -ban lévő 530D motor (2003) kíváló motor, megy, mint az őrült és a 220 lóerejéhez képest nevetségesen alacsony a fogyasztása, állandó 90 -es tempó mellett 5 literes fogyasztás kihozható.
A Mercedeseknél a régi dízel motorok legendásak voltak, egy életre tervezték :)
Szerintem nem rossz a Merci, de az Audi és a Bmw nálam egyértelműen veri.
Az Audi és a Bmw nagyjából egy kategória, de nekem az Audi jobban tetszik, valahogy jobban be jön a megjelenése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!