A robogó nem motor? Vagy az egyén nem motoros?
16:44-esnek: Szükséged van a motorra a mindennapjaidhoz? nem azért mondom, de én 14-15éveseknek nem adnék jogsit vagy kellene valami pszihológiai alkalmassági vizsga, mert van a sok tini nélkül is elég hülye az utakon. 18 vagyok, de már van annyi felelősségtudatom, hogy csak akkor ülök kocsiba, ha biztos vagyok a dolgomban, ha nem vagyok ideges, jókedvű vagyok és nem csúszik az út, mert tudom, hogy veszélyes üzem. ezzel szemben fél év alatt már nem egy öngyilkos motoros áldozatom lehetett volna, mert nem figyelnek, nincsenek eléggé felnőve a közlekedéshez. Nem mondom, hogy én teljesen fel vagyok hozzá nőve, de ha mondjuk sávot akarok váltani vagy be akarok kanyarodni valahova, mindig belenézek a tükörbe + oldalra, nehogy valakit elüssek. A legtöbb robogós pont ezt mulasztja el és csodálkozik, hogyha rámhúzza a kormányt, akkor én nagyfék után ledudálom az útról, sőtt még neki áll feljebb... Ennél már csak egy jobb volt, amikor először vezettem oktatókocsival forgalomban és egy drága robogós ment előttem 50el, miközben meglátta a barátait az út szélén és satufékkel megállt előttem, ha nincs ott az oktató úgy ölöm meg a srácot, hogy senki sem ismer rá. Nem gondolkodnak, nem mérik fel a legtöbben, hogy a mögötte haladó járműnek nagyobb a fékútja, mint a sajátjának.
ez természetesen nem minden robogósra vonatkozik és motorosra, tisztelet a kivételnek, csak nagy álltalánosságban írtam a problémáról.
16:44-es vagyok.
Én személy szerint próbálom minél normálisabban hajtani azt a kis robogót,mert elég komoly terveim vannak a jövőmre(orvos szeretnék lenni), ezért meg szeretném élni azt a napot amikor lediplomázhatok. A robogózás számomra addig tart,ameddig nem lesz autós jogosítványom.
Kíváncsi vagyok hogy az aki 14-15 évesen "vett egy robogót" az miből vette. Én 19 éves vagyok és több mint fél éves munkából sikerül összegyűjtenem a pénzt egy használt robogóra( nem apa meg anya vette). Sokkal jobban megbecsülöm mint az aki egy új motort kapott mert ezért én dolgoztam meg. Motorosnak tartom magam, igaz hogy nem CBR-en ülök de ugyan úgy 2 keréken megyek és ugyan úgy utálnak az autósok és a kamionosok xD.
Tudok váltós motort is vezetni mert 3 évig volt Simsonom csak az lassú volt és öreg, ezért lecserélte egy robogóra.
Szívesen vettem volna egy váltós 50-es endurót vagy supermoto-t, de azok 200.000ft felett vannak ha nem egy öreg szart akarok ismét venni.
Ez inkább egyén függő, nagyon sok a boltbajárós robogós, de pl. nekem is robogóm van, valamivel el kell kezdeni...
Annyi biztos, hogy nem nagyon tudok megmaradni motor nélkül, ha már 1 hétre szervizbe kerül szenvedek.. :D
Intésről meg annyit, hogy szerintem látszik hogy ki az aki motorozik, ki az aki boltba jár vele...
És ha nem intenék vissza egy motorosnak 100/1 int, az is azért van mert ahhoz vagyok szokva, hogy le vagyok szarva robogóval
A robogó a lusták motorja! szerintem...
ha választanom kellene, inkább egy simson és egy csúcs robogó között, akkor is a simson, mert azon van váltó!!!
Unalmas, ha csak a gázt húzod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!