Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swiftet milyen motorral...

Suzuki Swiftet milyen motorral érdemes megvenni?

Figyelt kérdés

1.0 vagy 1.3 a megbízhatóbb? A fogyasztásban mekkora különbség van? Igaz az, hogy az 1.0-ás sem sokkal lomhább és az is simán tartja a 90-et a hosszabb váltóáttételezés miatt?

Egy olcsó takarékos kocsi kell és bár nem szeretem a Buzukit, mégis ez tűnik jelenleg a legértelmesebbnek.

Kis fogyasztás, olcsó vételár és a megbízhatóság voltak a fő szempontok. 300ezerig esetleg van más választás is?

Esetleg a Renault 19 jobb lehet, mint a Suzuki?

2014. szept. 7. 20:40
 1/9 anonim válasza:
szerintem egy vagon jó lenne
2014. szept. 7. 20:51
 2/9 anonim ***** válasza:
25%
az a helyzet hogy ennyi pénzért nem sokkal jobb egy kocsi se mint 2 év műszakival egy random autó 200k-ért
2014. szept. 7. 21:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Nekem volt 1000-es Suzukim, igaz új autó volt de semmi gond nem volt vele ahoz képest,hogy 1000 cm3 nagyon jól ment, jól gyorsult,fenttartása nagyon olcsó, végsebessége 150 km/h kérszemélyel 75 kg / fő (hátszéllel biztos elment volna 160 ig) A 90 km/h mindig mindenhol könnyedén tudta tartani. + ajtós volt ezt egy kicsit hátrányosnak tartottam de elviselhető hátrányként tekintettem rá. Fogyasztása hosszutávon kb. 5 liter talán valamivel alatta is, városi kb 6 liter de inkább alatta. ( lábtól és vezetési technikátol függően ,ez másnál természetesen valamivel eltérhet)

1-es vagy 1,3 as ? Azt ved meg amelyiket jobb állapotban tudod megvenni a rendelkezésedre álló pénzből. (ne félj az 1000-es cm3 től )

Szerintem.

2014. szept. 7. 21:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Javítás : + ajtós = 3 ajtóst akartam írni.
2014. szept. 7. 21:33
 5/9 anonim ***** válasza:

Van itthon 1.0-ás és 1.3 (16V) is.

Mind a kettő megy mint a golyó, tényleg van bennük kraft.

Az ezres saját, 90-100-at minden gond nélkül viszi(valamennyire karban kell tartani, akkor meghálálja).

Az 1.3-as családi (hosszabb utakon-ekkor autópálya is van, ezzel megyünk), 140-ig simán megy megpakolva is, 4 személlyel (és csak én vagyok 120 kg). Azt vedd meg amelyiket tudod, szerintem nem fogsz mellé vele/velük. Ha sokat mész városban, akkor inkább az 1.0-ást mondanám, egyébként 1.3 (de abból próbálj meg 84 lovasat venni, ez akár jó is lehet, bár egy kicsit alul van árazva: [link] ). Cserébe elvisz A-ból B-be, nem eszik sokat (városban is faternek 5.7 liter a fogyasztás), szóval bátran ajánlom mind a kettőt.

2014. szept. 7. 22:05
 6/9 Zebra3328 ***** válasza:
Mivel Buzukinak nevezed, inkább nézd meg, hogy a hasznaltauto.hu keresője mit hoz ki 300 000 Ft/1.3 l-es motorral. Szerintem lesz sok Peugeot, Opel, VW a találati listán.
2014. szept. 7. 22:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem is 1.0-s suzukim van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Pörgős kis motorja van, de 100-110-el is kényelmesen megy.

Jól írják előttem, amelyiket jobb állapotban meg tudod venni, az mellett dönts.

2014. szept. 7. 22:52
 8/9 Hegedus Csaba ***** válasza:

Nekem jelenleg egy 1.0 Swiftem van (1999) és tény, hogy eddig csak egyszer kellett a műszakikon kívül szerlőhöz vinni, azt is azért, mert eltört az ékszíjforgató tárcsa, mert akkora vihar volt hogy egy vastagabb ág beszorult oda a hömpölygő víz miatt és az eltörte. Szóval megbízhatóságra csillagos ötös, ha értelmesen vezeted, akkor a fogyasztás városban megáll kb 6,5-nél (nekem volt már 9 is, pl :D).

VISZONT

300-ért nem tudom, hogy találnál-e olyat, mint az enyém. Akarom mondani annyira jó állapotút. Tény, hogy az enyém sem ér ennél többet, de még ha vennék is új kocsit, eszem ágában sem lenne ezt eladni. Szóval csak ügyesen :) Egyébként igaz, hogy 2,5-ös fordulatszámon kényelmesen viszi a 90-et, és 120-ig is elég kellemesen gyorsul onnan.

2014. szept. 8. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:
normális állapotú 1.3 16V-t ennyiért nem veszel!!! ha sokat mész teltházzal, akkor 1.3 8V, ha nem, akkor elég az 1.0 is, de az 4-5 utassal már eléggé lomha. jól szét kell nézni a piacon, mert ennyiért, még a suzukik között is a leglelakottabb példányokat szokták árulni!
2014. szept. 9. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!