Érdemes venni Volkswagen Golf V-t 1.9 PD TDI motorral?
Figyelt kérdés
Vagy inkább a sima 1.9 TDI-t keressem belőle? Esetleg a Golf IV jobb lenne 1.9 TDI-vel? Esetleg más VW-t, vagy más autót ajánlotok 1 - 1,5 milla körül?2014. júl. 1. 17:53
2/21 A kérdező kommentje:
2014. júl. 1. 18:24
3/21 anonim válasza:
Nekem bevált az 1.9 PD TDI, nem elromlós fajta. Igaz nem Golf-ban, hanem Skoda Superb-ben, de a motor ugyanaz. Hogy jó-e az attól függ, hogy mennyire volt karbantartva. Mielőtt autót veszel, mindenképp vidd el állapotfelmérésre, és ha lehet vigyél magaddal egy hozzáértőt is! Tapasztalatból 1-1.5 millió forint körül még tudom ajánlani a VW Borát, ugyanaz mint a Golf, csak nagyobb (sedan), illetve a Skoda Octaviát is. Motorválasztékuk ugyanaz, mint a Golfnak. Illetve, ha Golf méretű autó kell, akkor a Peugeot 307-et 2.0 90 LE HDI-vel, nekem bevált, megbízható autó. Az enyém pont eladó: [link]
4/21 A kérdező kommentje:
Mindenképp VW konszernen gondolkodom. Egyébként a Boráról olvastam, hogy az 1.9 TDI elég sokat eszik benne városba. :/ Sokkal többet, mint a Golf IV.
2014. júl. 1. 18:45
5/21 anonim válasza:
Nekem a Superb 7.5l eszik városban, klímával. A Bora ettől mindenképp kevesebbet kell hogy egyen. De ha városba kell, akkor inkább benzinest vegyél, a dízel hosszú utakra való, ott jön ki igazán az előnye (5.5l fogyasztás), ráadásul kell kis idő, amíg eléri az üzemi hőfokot, illetve a turbónak sem tesz jót az állandó beindítás, bedöglesztés.
6/21 anonim válasza:
Ha városba kell főleg, akkor tényleg benzinest érdemesebb venni. Vételár szempontjából a benzines Golfokat olcsóbban is adják, és ha nem töltöd ki a keretet, akkor bőven marad pénz benzinre. Amúgy nem lenne gond a TDI motorokkal, csak nem jó ezt a dolgot városban erőltetni. Nekem is van dízel autóm a melóhoz, de városban egy kis 1.2-es Fabiával közlekedem inkább. Az kifejezetten erre jó.
7/21 A kérdező kommentje:
Nem csak városban akarok vele járkálni. Átlagba olyan napi 50-60 km-t menne. :) Ami évi 20-25 ezer km...
2014. júl. 2. 01:01
8/21 A kérdező kommentje:
Ha csak városba járkálós kéne, akkor VW polo 1.2 TSI lenne a választásom. Azért tettem fel a kérdést, mert a PD TDI-ről eddig vegyes véleményeket hallottam.
2014. júl. 2. 01:03
9/21 anonim válasza:
"Akkor ezek csak úgy születtek? :D "
Humorizálunk? Attól, hogy ezek 90 lovasok még nem ugyanazok, mint a hagyományos 90 lovas adagolós TDI-k.
Ezek is PD-TDI motorok, a következő motorkódokkal és gyártási időkkel:
BRU: 2004.05-2006.02
BXF: 2006.02-2008.11
BXJ: 2007.11-2008.11
Az adagolós TDIk a 1Z, AHU,AGR, AHH, ALE, ALH voltak :P
"/Na de nem ez volt a kérdés... :(/"
Pedig te írtad a leírásban:
"Vagy inkább a sima 1.9 TDI-t keressem belőle? "
Szerintem ne keress sima TDI-t, mivel csak PDvel gyártották. Csak gondoltam jobb ezt tisztázni, mert a hirdetések ezek szerint megtévesztőek.
Golf4-et a régi TDI-k közül Európában 90 lovassal 2003-ig, 110 lovassal 2002-ig gyártották.
10/21 A kérdező kommentje:
Igen, számomra megtévesztő... Mindenki azzal jött, hogy a 90 lovas az sima TDI. Van aki úgy is hirdette, hogy "ez még nem PD TDI..." De akkor ennyit erről. Köszönöm a felvilágosítást! :) A "Vagy inkább a sima 1.9 TDI-t keressem belőle? " is emiatt volt. De így akkor inkább azt kérdezem, hogy Vagy inkább Golf IV 1.9 TDI-t keressek?
2014. júl. 2. 01:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!