Szerintetek elképzelhető, hogy egy ilyen kocsi eljárjon 6 literrel országúton?
A hirdetésben 6 liter van, de azért ha már ilyen erős kocsit veszek, akkor nem nagypapa stílusban fogom vezetni. Kicsit vastagabb cipővel, intenzívebb gyorsításnál, 3000-3500 körüli váltásoknál és 90-100-as átlag tempónál el lehet érni 8 liter alatti fogyasztást? Beülök a kocsiba, felgyorsulok 90-re, 2 kanyar van ahol lassítani kell olyan 70-re, azon kívül 25km-el arrébb megállok. Így milyen fogyasztással számoljak?
Persze, ha éppen motorfékkel lassítasz. Másképp nem. De gondolom csak ilyen válaszokat adsz, ha azok csak 26%-ban hasznosak...
Mindenki másnak köszönöm a válaszát.
# 14
Csak bizonyos fordulatszámon 0 a fogyasztás motorféknél. 1400-1500 körüli fordulat alatt már fecskendez be üzemanyagot.
nem mindennél, a lada motorféken is zabál, mert a karburátorban nem szűnik meg a porlasztás motorféken sem, pedig az is 4 ütemű...
ha olyan autót akarsz ami jól megy de nem eszik olyan sokat és benzines, olyat kell keresned, ami könnyű...
én az 1.6-os swifteket ajánlanám neked, ugyebár a swiftnek legendásan alacsonyak az alkatrész árai, így nem drága a karbantartás, és az 1.6-os tényleg nem eszik 6-6,5 liternél többet országúton... viszont 92 lóerő /840kg így nagyjából 10 másodperc körül futja a 0-100-at, amit pl egy 320i BMW tud, csak az 2 literes és 9-10 litert kaját...
egyébként létezik ám olyan hogy LPG, pont az ilyen esetekre szokták használni, pl a 2.0 9 litert fogyasztó benzines gázból kb 10 litert eszik, de pl az lpg itt a szomszédos faluban 255 forint, a benzin meg 415, szóval a 10 literes lpg fogyasztás megfelel kb 6 liter benzinnek...
Ezt majd még átgondolom, még kb 3-4 hét mire autót veszek, addig lesz időm átgondolni.
Az LPG-t nem igazán szeretem, van, aki benzines kocsit nem venne, van aki dízelt, én így vagyok az LPG-vel. Nem tudom, hogy miért, de LPG-s autóm soha nem lesz, még ha havi 10ezret tudnék is vele spórolni.
Te meg kedves 26%-os hiába írsz nekem privátot, láthatod a válaszokból, hogy kettőnk közül Te vagy az aki nem ért az autókhoz, ezt a többi válaszból is láthatod. Az meg hogy egy 6200 ccm-es Camaro 7 litert eszik 70-nél, az eléggé irreális, de ha valaki olyat vesz, akkor úgyse fog tartósan országúton 70-el menni vele. És itt a kérdés nem pillanatnyi fogyasztásról szólt, a 7 liter és a 6200ccm pedig egy mondaton belül nem hangzik reálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!