Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek elképzelhető,...

Szerintetek elképzelhető, hogy egy ilyen kocsi eljárjon 6 literrel országúton?

Figyelt kérdés

[link]

A hirdetésben 6 liter van, de azért ha már ilyen erős kocsit veszek, akkor nem nagypapa stílusban fogom vezetni. Kicsit vastagabb cipővel, intenzívebb gyorsításnál, 3000-3500 körüli váltásoknál és 90-100-as átlag tempónál el lehet érni 8 liter alatti fogyasztást? Beülök a kocsiba, felgyorsulok 90-re, 2 kanyar van ahol lassítani kell olyan 70-re, azon kívül 25km-el arrébb megállok. Így milyen fogyasztással számoljak?

2014. szept. 7. 10:56
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:

[link]

Vagy egy ilyennel jobban járnék? Mennyivel lenne kevesebb a fenntartása? Fogyasztás, biztosítás és teljesítményadó érdekelne.

2014. szept. 7. 10:58
 2/18 Dörmögő ***** válasza:
44%
2014. szept. 7. 11:25
 3/18 anonim ***** válasza:
24%
A 2 literes az akkor fogyaszt 6 alatt ha vontatják. 8 liter alá talán még le lehet vinni. Ha kell a teljesítmény és nem zavar a 10 liter körüli fogyasztás, akkor nyugodtan megveheted ha az álllapota neked megfelel, mert állat gép az biztos. Az 1.6-osról hihetőbb a 6 literes fogyasztás, olcsóbb is a fentartása de közel sem tud akkora élvezetet nyújtani mint a 2 literes.
2014. szept. 7. 11:31
 4/18 A kérdező kommentje:

Ilyet én is találtam, de én inkább olyanok válaszára lennék kíváncsi, akinek van saját tapasztalata. Aki 150lóerő körüli benzines autót vezet, vagy aki 90 lóerő körülit, ők tudják a kocsijuk fogyasztását, abból ki lehet indulni.

A biztosítást és az adót a neten kiszámoltam magamnak, az erősebb évi 7000ezer forintal lenne drágább, így csak a fogyasztás a kérdés.

Sajnos ha 2-3 literrel többet eszik az erősebb, azt nem tudom megengedni magamnak, mert az havi 10ezer forintos többletkiadás.

2014. szept. 7. 11:32
 5/18 A kérdező kommentje:

Na igen, szeretnék olyan autót, ami egy kis élményt is nyújt, ha már ennyit kell autóznom, de sajnos az a 10 literes fogyasztás nem fér bele :/

Lehet, hogy csak egy kisebb motorosat kellene vennem, mint ez az 1.6-os. De még az is lehet, hogy inkább veszek valami dízelt, mert külsőre ugyan a Renault jól néz ki, de erő nélkül nem sokat ér nekem. Ha meg nincs erő, akkor legyen a fogyasztás a fő szempont.

2014. szept. 7. 11:35
 6/18 anonim ***** válasza:
Simán lehet, ha 90-nel mész stabilan, és nem emelkedőn.
2014. szept. 7. 11:41
 7/18 anonim ***** válasza:

Ha "nem nagypapa stílusban fogod vezetni" akkor semmilyen autó nem áll meg 6 literből százon. A fogyasztás ugyanis jelentős mértékben függ a vezetési stílustól.

Én egy 1.8-as, 116 LE-s Astrával járok, és országúton (Németo., 100-110 km/h) kb. 6-6,5 literrel elvan, ha nem erősködök vele.

2014. szept. 7. 11:54
 8/18 anonim ***** válasza:

ott vannak a gyári adatai

Városi fogyasztás: 12 l/100km

Országúti fogyasztás: 7 l/100km

Vegyes fogyasztás: 9 l/100km

ebből 6 liter soha nem lesz, országúton nekem a punto a vegyes fogyasztást szokta egy kicsivel alulmúlni, én rövidtávokat megyek, de csak városon kívül... te hosszabb utat mész városon kívül, így olyan 8-8,5 literre saccolnám a magam példájából kiindulva

a 3500-ig húzatást meg jobb ha elfelejted, mert úgy biztos 9 fölött lesz, párszor nyilván oda lehet neki lépni, de én alapvetően nagypapásan vezetek, alacsony fordulaton, sok motorfékkel, és így is az 5,7-es gyári vegyes helyett 5,5 szokott kijönni kizárólag országúton hajtva, bár rövid utakon...

2014. szept. 7. 11:54
 9/18 Dörmögő ***** válasza:
44%
Ehhez nem kell tapasztalat hogy bárki megmondja neked hogy ennek a hirdetőnek annyi esze sem volt hogy legalább ne ekkorát hazudjon a fogyasztásról. A 6 literes átlagfogyasztás inkább dieselnél jönne elő, ez akkor eszik 6 litert ha 5-ben mész 60-at hátszéllel. Városban nemhogy 10 alá, de 12 alá is művészet levinni. 6-nál még országúton is többet fog enni. Nem kell ehhez ilyen autótulajnak lennem hogy ezt nagyjából kitaláljam. De szerintem eszeket te is tudod, csak próbálsz keresni valakit aki azt mondja neked hogy "persze, 6 litert eszik a közel 150 lovas 2000-es benzines" Nem bántásként írom, de ha a fogyasztás sokat számít akkor ne a 150 lovas benzineseket nézegesd 3-400 000-ért, hanem akkor az igényekből le kell adni egy 50-60 lóerőt.
2014. szept. 7. 11:59
 10/18 A kérdező kommentje:
Alapvetően inkább 70-90 lóerős kocsikat nézegettem, csak véletlen akadtam erre. Nekem is furcsa volt, hogy 6 literrel elvan egy 150 lóerős autó, de hát ő használta, talán nem hazudik. Egy kérdést nekem megért, de nem igazán akarok nagy fogyasztású autót, még ha gyengébb is. Nem ér meg havi plusz 20ezret az, hogy valamivel jobban megindul, ha odalépek neki. Alapvetően én is nyugodtan vezetek, de van amikor olyan kedvem van, hogy odalépek neki és akkor intenzívebben gyorsítok (nem megyek 100 fölé soha és 90 fölé is nagyon ritkán) és ilyenkor jönne jól a plusz erő, hogy ne csak hangja legyen a kocsinak, hanem húzzon is. De erről le tudok mondani, inkább elköltöm azt a havi 20ezret másra, ami a zsebemben marad.
2014. szept. 7. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!