Valaki járt már úgy hogy rossz minőségű üzemanyagot tankolt és minden baja volt az autónak?
Aha, egy kis falusi kúton (a németnek hirdetett olcsó kútlánc logója volt fent - ugye három betű meg egy felkiáltójel) tankoltam tele tank gázolajat: feltöltöttem teljesen, bementem, kifizettem, elindulok, minden normális. Elindulok, de elég erőtlen az autó. Siettem, nem volt idő visszamenni reklamálni, de 20 km után a szintjelző leesett 3/4-re (ami normálisan 240-260 km után következik be). Utána is gyorsan csökkent, kb. 6 litert fogyasztott el belőle a kocsi 100 km-re a normál 5,2-5,3 helyett.
Tankoltam újra amikor negyedig volt a kijelzés szerint, fél tanknyi gázolaj ment csak bele, de helyre jött minden, a fogyasztás, az ereje és a szintjelző is.
Nem sokkal utána ki lett cserélve a szűrője is: nem volt koszos, szóval valami érdekes löttyöt kaptam gázolaj helyett. De a kocsi ment azóta 20e km-t, ha valami súlyosabbat okozott volna már tudnék róla. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!