Milyen kis fogyasztású autót vegyek?
100km-t mennék vele 90es tempóval. Városba csak addig használnám, míg parkoló helyet keresek.
A lényeg, hogy keveset egyen.
Lehet diesel vagy benzines. Max. 700ezret szánok rá. Ha lehet ne a trabantot ajánljátok. :D
G astra, 130-hoz autópályára az 1.2-es már nem igazán való, de 90-es tempóhoz bármelyik motor megfelel, ilyen hosszú utakra viszont már bőven megéri a dízel, a 75 lovas 1.7 DTI isuzu féle dízellel ilyen használat mellett 4,5-5 literrel eljársz, és ez még nem "modern" mindenre érzékeny kihegyezett motor...
ami tény, hogy kulturálatlan, hangosan kerepel, és nincs is benne 350Nm, DE legalább nem kerül 100 ezrekbe a karbantartása, és jól fogyaszt...
# 3
Én is isuzu dieseles opelt ajánlanék. Csak ha jól tudom akkor a DTI motor pont nem isuzu, hanem az opel saját diesel blokkja. Ugyebár a g astra volt az utolsó sorozat amibe az opel még szériában beleszerelte a saját 1.7-es diesl blokkját. Tudtommal a G astrában az isuzuval szerelt példányok megjelölése a DIT.
Ha nagy autó kell akkor jó lehet a g astra, ha kisebb is elég akkor egy corsa is megteheti. Csak figyelni kell a rozsdára.
Az hogy az sdi keveset fogyaszt az egy kicsit túlzás ha mondjuk egy td-hez nézzük. Ugyebár a turbodieselek hatásfoka sokkal jobb mint a szívódieseleké. Ezért egy ugyanolyan teljesítményű turbodiesel kevesebbet eszik mint egy szívódiesel.
Dieselt nem azért turbósították anno mint mistanában a benzinest. A dieselek hatásfokát a turbóval lehetett növelni, mivel a szívódieselknél korlátolt a beszívott levegő mennyisége, így több levegő kellett az intenzívebb és a tökéletesebb égéshez. Benzinesnél turbó nélkül is tökéletes az égés, így a turbóval nem nő akkorát a motor hatásfoka mint a diselnél.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nézegettem még a 156-os Alfát. 1.9 jtd.
600-700ezer forint közt már nagy a választék belőlük.
Szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!