Miért fulladozik gázadásra a karburátoros 4T robogó?
Minden más jó rajta, csak ez a hibája. pöccre indul, egyenletesen tartja az alapjáratot amíg van a tankban benzin, ha a kezdeti fulladozáson túlevickélek, akkor húz szépen, és menet közben is egyenletes, nem rángat.
Kezdeti hibája, hogy mikor lassan vagy hirtelen gázt adok, akkor a fordulatszám leesik, ilyenkor vagy lefullad, vagy a gázzal való játszadozás eredményeképp hirtelen felpörög és megy.
Ötlet valakinek?
Megnéztem, semmi baja a szívatónak. Rákötöttem aksira, és szépen kitolta a tüskét, 6,9mmről 7,6mm-re. Majd mikor leszedtem róla, szépen vissza is állt 6,9mm-re.
Ha a szívatónak lenne baja, akkor vagy be se indulna a motor, vagy sokat fogyasztana, egyik eset se áll fent.
Könnyen indul, csak a kezdeti gázadásra nem reagál megfelelően.
* Karbit is megnéztem, szétszedtem. Sehol se volt benne egy koszszemcse se. Fúvókák is patyolat tiszták, nincs benne dugulás máshol se.
Összerakva ugyan az a jelenség áll fent, lassú/hirtelen gázadásra néha fullad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!