A simson jó kezdőmotornak?
én egy jó kezdő motort szeretnék ami kb 120-150 ezerbe kerül (na jó lehet fizetnék érte egy kicsit többet is)
persze ezt én nem napi szinten suliba járáshoz használnám csak hétvégén elmenni kirándulni stb... ezért gondoltam egy simsonra, de sokan mondták nekem hogy régi és sokat kell vele foglalkozni. Kb milyen sokat kell vele foglalkozni, mert nem akarok 2 órát szerelni egy 1 órás motorozáshoz
Tökéletes egy simson kezdésnek. Ugyan nem egy tök automata műanyagdoboz, mint amiket a tescoban is látni és tény, kicsit figyelni kell rá, de megállja a helyét. Arra jó, hogy megszokd, hogy egy több tízkilós valami van a lábad között, és ha esetleg borulnál vele, akkor se lesz nagy baja, legfeljebb anyu piros körömlakkjával kicsit javítod ;)
Elsőnek 100-120ért bőven elég venni, három dologra figyelj oda: ülés állapota (mert újrabéleltetni meg kárpitoztatni túl drága ha nagyon tropa), motorjárat (halld, hogy van benne egy ritmus, és nem grafitport szór ki a lábad mellett), harmadik, a fények (lámpák, irányjelzők), mert ha azok rosszak, ugyan könnyű cserélni és alkatrészt is relatív könnyű találni, de ha a rendőrbácsi megállít és már nem működik rendesen, az nem túl jó dolog. Még otthonhoz közel, ahol ismernek még okés, de elmész kirándulni valahova ott már annyira nem jó.
A lőerőket ne nézd! 3-5 LE tökéletes, nem a gyorsulása a lényeg, majd sokadig mocinak amikor már járatni is akarod, akkor figyelhetsz arra is. Nem kell neked 15 lóerős motor elsőnek, még ha ingyen dobják hozzád sem. Csak azt érnéd el, hogy borulnál vele elég sokat... városon belül 50, azon kívül meg 60-70et egy simson is tud produkálni, ami szerint bőven elég.
Többieknek meg, legyetek szívesek és ne itt vitázzatok offolva!
Remélem segítettem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!