Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire árt az autónak, ha...

Mennyire árt az autónak, ha hosszú távon 2-esben használjuk?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy elkezdődött a suli és ilyenkor parás vagyok, ha meg autózok az elfeledteti minden gondomat, egyszerűen imádok vezetni. Mivel nincs sok pénzem, így arra gondoltam hogy lassan kéne menni és tovább tartana a drájving. Kora reggelente felkelnék és a városban járkálnék folyamatosan 25-30km/h-val. 1600-1900 körüli a fordulatszám, és ha odanyomom neki akkor rendesen gyorsul, szóval a motor nem erőlködik, csak az a kérdés, hogy mennyire árt az autónak összességében.
2014. szept. 5. 13:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Utolsó.

Miért enne többet? Kettesben ugyanazon a fordulaton mint ötödikben ugyanazon a forsulaton többet fog enni szerintem. Mert ötödikben nagyobb gáz kell neki hogy bírja azt a fordulatot mint kettesben azt a fordulatot.

2014. szept. 7. 13:15
 12/13 dirtboy ***** válasza:

tételezzük fel hogy 1600as fordulat kettőben 25km/h, ötödikben ugyan ez a fordulat 50km/h.

óránként elfogyaszt mondjuk az autó ezen a fordulaton 3litert

2ben 3literrel megtettél 25km-ert

5ben meg 50km-ert ugyan ennyi üzemanyaggal

ha így nézzük 100km re vetítve kettesben a fogyasztás 12liter még 5odikben csak 6liter.

ha nem hiszed próbáld ki nyugodtan,nem hiába adnak meg városi,országúti fogyasztást,kisebb sebesség fokozatok nem hatékonyak,fogy a benzin mint állat de kevés kilométert teszel meg a fordulatszámhoz képest.

2014. szept. 7. 14:39
 13/13 anonim ***** válasza:

"Utolsó.

Miért enne többet? Kettesben ugyanazon a fordulaton mint ötödikben ugyanazon a forsulaton többet fog enni szerintem. Mert ötödikben nagyobb gáz kell neki hogy bírja azt a fordulatot mint kettesben azt a fordulatot."

Elég, ha csak akármilyen autón megnézed a pillanatnyi fogyasztásmérőt.

2014. szept. 7. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!