Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszbordás szíj lehet?

Hosszbordás szíj lehet?

Figyelt kérdés

Ma hazafele a kocsiban párszor hallottunk valami magasabb frekvenciájú nyikorgó/csikorgó (nem tudom jól leírni) hangot. Egyértelműen forgó alkatrészen volt. Én elölről hallottam, de fene tudja.

Amikor növekedett a sebesség, akkor halkult, végül elcsendesedett. Párszor még visszajött azt a végén abbamaradt.

Ma volt az a fasza esőzés, így fene tudja beázott e valami kicsit. Talán a nedvesség miatt csúszott a szíj vagy fene tudja.

Próbáltuk lassabb menet közben, hogy kicsit behúztam a kéziféket, hátha az fog valamiért, annak van e hangja, de nem. A fékezés közben nincs ilyen hang. (összesen kb ha 10 percen át jött elé 2-3x, de utána többet nem)

Valakinek tipp? Egyelőre nem vagyok biztos benne, hogy pontosan honnan jött a hang és hogyan tudnám reprodukálni.

2014. szept. 1. 20:34
 1/3 A kérdező kommentje:
A kocsi egy Renault Laguna 1.9 dci 2000-es évjárat amúgy. ha számít valamit.
2014. szept. 1. 20:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy a sok nedvességtől csikorgott a szíj. Ha száraz időben nem jön elő ez a hang, akkor megnyugodhatsz! :)
2014. szept. 1. 22:13
 3/3 A kérdező kommentje:

Reménykedem benne :)

Ma mintha egyszer hallottam volna egy kis csörgést, de lehet a rádióban volt valami, mire kikapcsoltam, csend lett.

Tegnap olyan fasza idő volt, hogy a kollégám Berlingója se indult be. Ma már nem volt gond. Lehet nagyon nedves és párás idő volt.

2014. szept. 2. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!