Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Golf 4 vagy BMW E36-nak...

Golf 4 vagy BMW E36-nak stabilabb/időtállóbb a kasztnija?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a biztonságra, illetve melyiknek csavarodik jobban a kasztnija?

A Golf 4 tudtommal eléggé stabil a tető folyamatos lézerhegesztése miatt, illetve a kasztni többi része is rendben, de mi a helyzet az E36-tal tudja azt amit egy Golf 4 vagy többet is?

2014. szept. 1. 09:22
 1/9 anonim ***** válasza:
28%

Az a baj, hogyha van egy fix összeg, mondjuk 800 ezer, abból lehet jobb választás a GOLF 4, mivel BMW-ből ennyiért régebbit kapsz, egy régi BMW-nél pedig egy Toyota is biztonságosabb ha újabb jó pár évvel.

[link]

Szóval szerintem GOLF 4-el jobban járnál. Újabb, korszerűbb, biztonságosabb.

Persze van rengeteg kivétel. Pl. egy vadiúj Dacia Logan bizony kalap szar egy akár 20 éves S Mercihez képest is :)

2014. szept. 1. 09:33
 2/9 anonim ***** válasza:
A linkben szereplő E36-ban 3-an súlyosan megsérültek, egyikük meg is halt sajnos.
2014. szept. 1. 09:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Na igen kb. annyi lesz rá + ugye átírás+szervíz...

Igazából az 1.8T-vel szemezgetek! Vagy még nagyon esetleg a sima 1.8.

2014. szept. 1. 09:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Jó az, jóbarátomnak olyan van, nevelőapjának pedig 1.6-os. GOLF természetesen. Nyomatékos a dízel, jól megy, de használtan nem nagyon vennék dízelt, mert azokban van a legtöbb km. És szervizelni is sokkal drágább. Ilyen autót nyugodtan vehetsz benzinesben is, hisz nem nagy, nem fog sokat fogyasztani. És inkább magánszemélytől, ne kereskedésből, vétel előtt pedig nézesd át szervizben, ne bízz senkiben!
2014. szept. 1. 09:47
 5/9 A kérdező kommentje:

A Golfokat ismerem, itt inkább a BMW volt a kérdés, de akkor megnyugodtam :)

Most Golf 3-asom van 1.4-es, megy ez is(talán mert megkímélten vettem és még van benn erő)

Viszont sok minden hiányzik belőle ami családosként már kellene, ilyen a biztonság is+ 5 fővel már nem annyira gyors!

Golf 4-ből 1.4 felejtős, 1.6 már jó lenne, de van baj a motorral, 1.8-1.8T szerintem az ideális de ebből nincs is sok eladó sajnos...

2014. szept. 1. 09:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem E36-om van, a karosszéria szerintem nem túl merev. Padkára felállva hallatszik, ahogy egy-két kárpit megszólal a karosszéria csavarodásától. Az hozzátartozik, hogy sportfutómű van alatta, ami miatt valamivel nagyobb erők hatnak a kasztnira.

Golfom nem volt, így fogalmam sincs, hogy az milyen ilyen téren. Bármennyire is írtózok a IV-es Golfoktól, ilyen téren könnyen lehet, hogy jobb, mint a BMW. Az E36-ok nagy része mára szeret rohadni is.

2014. szept. 1. 10:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen az én Golf 3-asom is ilyen, állítható FK van alatta, de nekem csak 4-5 fővel(felnőtt)érződik a csavarodás, a IV-esnél meg nem...
2014. szept. 1. 11:21
 8/9 anonim ***** válasza:
e36 egyáltalán nem egy biztonságos autó, ha jól emlékszem, a törés tesztje is csak 2 csillag körül volt... egy e46 vagy e39 sokkal biztonságosabb, azok 4 csillagot kaptak
2014. szept. 1. 11:28
 9/9 barniakiraj válasza:
mk4
2017. nov. 1. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!