Sebbeségkorlátozás. De mire is?
Figyelt kérdés
sziasztok! szeretném tudni, hogy a 40km/h korlátozás minden M kategóriás jogsival vezethető 50ccm-es motorra érvényes vagy csak 'robogó'-ra? nagytestű 50ccm-es sportmotorra is érvényes?? (nem nagyon értek ehez ezért ha marhaságot kérdezek akkor bocsánat)2010. jan. 15. 21:33
1/10 anonim válasza:
Az a sebességkorlátozás, amit emlegetsz, minden segédmotoros kerékpárra érvényes. Ha tehát a nagytestű 50-es sportmotoron nincs rendszám (és nem azért, mert épp leesett róla), akkor érvényes rá.
2/10 A kérdező kommentje:
és hogyan szerezzek rá rendszámot? :D
ha van rajta rendszám akkor nem érvényes rá?
2010. jan. 15. 21:40
3/10 A kérdező kommentje:
esetleg nemtudsz 1 oldalt ahol ez le van írva h mi-hogy mikor mire? :D
mert télleg nem értek ehez..
2010. jan. 15. 21:43
4/10 anonim válasza:
50ccm-es segédmotoros kerékpárnak minősül, tehát érvényes rá a korlátozás. Sajnállak, de ez van:S Viszont így nem kell rá "A" kategóriás jogsi.
5/10 anonim válasza:
Ha kap rendszámot, meg leműszakiztatod, akkor A kategóriás jogosítvány kell hozzá. innentől a mindenkori kresz az irányadó sebességekben. Városban 50, városon kívül 90.
6/10 anonim válasza:
hát szerintem attól még hogy rápattintasz egy rendszámot nem fog tudni olyan sebességgel menni hogy a mindenkori kresznek megfeleljen és pl autópályán mehessen. nekem is 50esem van, 100at viszi, de ha zsaru van akkor bizony le 40re (bár 1-2 normális elnézi ha külterületem nem kamikazeként közlekedsz és próbálod tartani a tempót ami nagyon távol áll a 40től..) szerintem azt a kis időt bírd ki amíg lehet nagyobb motorod, és onnantól egyenrengú leszel a többi közlekedővel
(off: poén hogy a biciklisek 60al mehetnek...)
7/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! főleg neked 22:31
2010. jan. 16. 08:54
8/10 anonim válasza:
Tudtommal a kerékpárokra is 40 km/h-s sebességkorlátozás vonatkozik.
9/10 anonim válasza:
utolsó: akkor rosszul tudod :) az "új kresz" szerint 60, persze bizonyos feltételek mellett csak.
10/10 A kérdező kommentje:
(off) én még amikor a régi kresz volt, akkor lejtőn lefelé (sebességmérőórám szerint) 40.2 km/h-val gurultam xDD
2010. jan. 16. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!