Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson stár gyujtását hogy...

Simson stár gyujtását hogy állítsam be?

Figyelt kérdés
már mindenhova állítgattam,nem tud jó lenni, esetleg vmi kis trükk? hogyan?

2014. aug. 20. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:

ne 20 fokot tekerj rajta...

először keresd meg a felső holtpontot...

tolómérővel megméred a dugattyú hengerfejhez viszonyított távolságát, utána rászámolsz/kijjebb húzod a tolómérőt/ kb 1,5mm-t (nem tudom pontosan mennyi kell a starnak) és rögzíted

ezután a mérő végét megint a hengerbe dugod, és addig tekered menetiránynak ELLENTÉTESEN a főtengelyt, míg el nem éred azt a pontot, ahol a tolómérő már nem a dugattyún, hanem a hengerfejen fekszik föl...

ezután annyi dolgod van, hogy az alaplapot oda tekerd, hogy ezen a ponton adja a szikrát

2014. aug. 20. 23:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem tud jó lenni a gyújtás, az mit jelent? Lehet, hogy a kondenzátor szakadt vagy zárlatos, a gyújtásbeállítás idejére kösd ki! Rúgd meg a motort, állapítsd meg, merre forog a főtengely. A felső holtpont előtt 1.5 - 2 mm legyen az előgyújtás. Jó gyújtásnál nem szabad visszarúgnia a motornak (ekkor nagy az előgyújtás) és nem szabad trüsszögnie sem (ekkor az utógyújtás a nagy. De mindenképpen legyen rendben a porlasztó is, mert ha szegény a keverék, sosem lesz jó a gép.

Én a helyedben pont a felső holtpontra raknám a gépet. Ekkor szépen kell indulnia, megy is, de kicsit erőtlen lesz. Ezután vedd vissza a gyújtást addig, amíg erős lesz és jól indul.

2014. szept. 1. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!