Hülyeség az, hogy hűtőfolyadék gyanánt lehet beletölteni forralt vízet miután kihűlt, a tartályba?
A forralás is jobb annál minthogy sima csapvizet öntsél a hűtőbe. Megjegyzem vannak olyan fagyállók amiket lehet csapvízzel is keverni.
A forralás során a vízből kirakódik ugyan a vízkövet okozó ásványi anyagok nagy része, de azért marad benne úgy is. A lágy víz nyeréséhez legjobb a desztillálás, de ahhoz eszközökre van szükség ami nem áll rendelkezésre minden háztartásban. Viszont ioncserélt vizet lehet venni 2-300Ft-ért 5 literes kiszerelésben, ezen nem érdemes spórolni.
Hallottam már olyan fagyállóról amit csapvízzel lehet keverni, a szerelő olyat öntött bele a multkor, elkért 1000 ft-ot, 1,5 literért, mert annyi kellett bele.
Melyik a jobb, ha sima ioncserélt vizet veszek, és azzal töltöm után, vagy vegyek fagyálló koncentrátumot, amit csapvízzel lehet keverni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!