Hogy kell DCT váltóval váltani?
Szóval van rajta a D fokozat.
Utána magától vált, vagy még váltogatni kell fel-le?
És ha igen, akkor ugyanazzal a váltóval, vagy ehhez van ilyen kormány váltós cucc is?
Ja, és ha váltogatni kell, akkor a fel le váltáshoz kell kuplungolni? Mert ha kell, akkor nem értem, miért mondják rá, hogy gyors. Egy váltásnál a kuplung benyomása-felengedése a legtöbb idő, nem nem maga a váltás.
Vagy nem kell?
De akkor hogy kapcsol szét az erőátvitel?
És ha szétkacsol automatikusan, akkor a gázt is elveszi automatikusan? Vagy csak simán váltani kell gáz nélkül?
Vagy hogy?
Köszi!
Akkor olvasd el az első mondatot, és nézd meg a képet, hogy ott van a + és - jel a váltáshoz.
Az audikba meg kormányra is szoktak 2 db váltókart tenni, mint a forma1-ben.
Esetleg valaki hozzáérő?
Hidd el, nem én vagyok hülye, te vagy tudatlan a témában.
A DSG automata váltó, tehát nem a vezetőnek kell váltogatnia a sebességek között.
Amire te gondolsz, az az hogy az automatát kézzel is lehet kapcsolgatni. Ezt minden automatánál lehet. Váltótól függően vagy M-be kell tenni, ha nincs akkor D-ben hagyni, és egyszerűen a kormány mögötti váltókarokat húzogatni. Mivel nincs kuplungpedál, nem tudsz kuplungolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!